TELUB - PALME - BOFORS - INDIEN - RB70 - ASEA

2023-03-05
**Uppdaterad**
Ordentligt uppstädad. Bidra gärna med egna anekdoter och kopplingar i kommentarsfältet.
Dela gärna 🙂
TELUB - PALME - BOFORS - INDIEN - RB70 - ASEA
Några funderingar att bära med sig genom läsningen...
- Vilka har inte raderats från jordens yta?
- Vilka tjänade på det?
- Hur tror ni man kontrollerade bolagen och personer som var inblandade?
- Hur kan privata intressen i lilla humanitära Sverige besitta sådan enorm makt globalt?
Det ser ovillkorligen väldigt sammanflätat ut i denna sammanställning.
Trots mängden incidenter måste man se på detta som att jag bara skrapat lite på ytan på en extremt mäktig organisation
Vi börjar från...
1980 Indien och Bofors börjar planera för ett inköp av militära vapen - Bofors till Indien.
1981 Framkommer det uppgifter om att ett företag i Växjö - "Telub" (underordnad Svenska staten och Bofors) med stor sannolikhet utbildar Libyer i hantering av "ROBOT 70". När detta uppdagas avslutas utbildningen i Sverige och den slutförs istället i Tyskland via ett hittills okänt företag.
1983 Smugglar Bofors sina luftvärnskanoner till Omar via "The Bofors Route"
1984 Anmäler "Svenska Freds och Skiljedomsföreningen" Bofors för smuggling av Robot 70 till Dubai och Bahrain via "The Bofors Route".
Robot 70 är ett extremt mobilt militärt vapen som man kan skjuta ned flygplan med.
Här inleds det som kom att kallas för "Boforsaffären"
(Det är högst troligt att man tog ner det flygplan som Bernt Carlsson var passagerare på med hjälp av en distansrobot lik RB70. (Se nedan))
1984 Blir Indiens Premiärminister Indira Singh Lönnmördad av sin livvakter och med det startade en "Ny era" i Indien.
1984 Beant Singh avrättades och Sateant Singh skottskadades svårt men överlevde. Sateant dömdes senare till döden.
De var båda misstänka för mordet på Indira Singhs och fick sin dödsdom - utan rättegång - samma dag som de utfört det påstådda lönnmordet.
1985 "Air India flight 182" på väg till Kanada sprängs eller blir nedskjutet. Oklart varför.
1985 - Grävande SVT Journalisten Cats Falck och en väninna hittas mördade i en upp och ned vänd bil i vattnet vid Hammarbykanal.
1983 hade hon börjat undersöka det elektrotekniska företaget ASEA, (A:et i i dagens ABB (Investor)), som hon misstänkte smugglade högteknologiska produkter/information ut ur eller via Sverige.
1986 "I mars var det planerat att Palme skulle träffa Gorbatjov för ett möte för att diskutera om en kärnvapenfri zon i Europa... Men han hann inte, var väst oroliga för att Palme skulle övertalat Gorbatjov?" /Bidrag av L. Jonsson
1986 Blir Sveriges Statsminister Olof Palme mördad. Han var en av få som kände till samt agerade förhandlare i Bofors affärer med Indien och med stor sannolkhet även andra länder.
Olof Palme var även en av väldigt få personer som garanterat kände till tillvägagångssätten Bofors använde sig av för att smuggla ut sina militära produkter
1996 Med anledning av Olof Palmes begravning den 15 mars så var den indiske premiärministern Rajiv Gandhi i Stockholm. Respektfullt nog så överlämnade man samtidigt det officiella beskedet om att man vill fortgå med Bofors som leverantör av militära vapen.
1986 Genomför man affären mellan Sverige och Indien. Bestående av 410st Fälthaubitsar från den svenska vapentillverkaren Bofors
1987 Avslöjade Sveriges radio att Bofors mutat till sig Indienordern.
1987 Krigsmaterielinspektör Carl-Fredrik Algernon dör när han "Ramlar" framför ett tåg. Detta bara en timme efter ett möte med Anders G. Carlberg, på Bofors där Algernon påtalat att man ser att det förekommit smuggling. Algernon var en central person i både Palme och Bofors utredningen
1987 "Girdhari Lal" 26 år som Finansminister i INDIEN går bort. Okänt varför.
1988 Dör Bernt Carlsson i en "Flygbombning"/Nedskjutning mitt över Scottland. Han påstod kort innan avresa att han var en av fem personer som kände till vem som mördade Olof Palme och även varför han mördades.
De Libyer som ingick i utredningen har starka kopplingar till Telub och studerade enligt uppgifter inte långt ifrån nedskjutningsplatsen.
1988 CIA anklagar svenska myndigheter för att ha blåst av Indiens egna utredningen för att rädda Rajiv Gandhi och Bofors.
I CIA-rapporten står det även att svenska myndigheter gjorde ett "halvhjärtat försök” med att gå till botten med mutanklagelserna.
1988 Åtalas fyra stycken högt uppsatta personer på Bofors. "Cleas-Ulrik Winberg", "Martin Ardbo", "Lennart Pålsson" och "Hans Ekblom" för smuggelaffärer å Bofors vägnar
1988 Den svenska utredningen om mutor läggs ner.
1989 Dör "Claes-Ulrik Winberg" (VD för AB Bofors mellan 1972 och 1984.) och fru i en frontal krock med en lastbil och kan således inte medverka i rättegången mot sig själv och Bofors.
1989 Föredetta Bofors-cheferna "Martin Ardbo", "Lennart Pålsson" och "Hans Ekblom", döms av Stockholms Tingsrätt till villkorlig dom för varusmuggling (Robot 70 till Dubai och Bahrain m.m).
Nobel Industrier (BOFORS) dömdes till att betala 11 miljoner kronor i böter.
Enorma summor....
1991 Mördas "Rajiv Gandhi" av en självmordsbombare. Rajiv var Indiens premiärminister och tog över efter
"Indira Singh". Rajiv var en av personerna som initierade affären med Bofors och som också anklagats för att ha tagit emot mutor
1995 Mördas "Beant Singh" i en bilbombning Han var en högt uppsatt politiker under den tid då Indien gjorde ljusskygga affärer med Bofors
1999 Bofors tidigare VD Martin Ardbo kallas till en rättegång i Indien, men vägrar att inställa sig.
2001 Dör "Win Chadha" i en hjärtattack. Han var en agent åt Bofors och stod åtalad i Bofors-affären (Sökord Anatronics)
2001 Dör "S. K. Bhatnagar" i levercancer. Han var Indiens Försvarsminister under Boforsaffären. Han bailades för övrigt ut ur utredningen av en specialdomstol.
2001 Handelsminister Björn Molin påstår att Krigsmateriel-inspektören Carl Algernon blev mördad för att han visste för mycket. Förhörsledarna Bengtsson och Pettersson instämmer.
2003 Anna Lindh dör. Hon jobbade nära Palme och bör ha suttit på uppgifter som inte fick läcka ut vad gäller mindre smickrande förehavanden internationellt av Sverige och investorkontrollerade företag. Samt kopplingarna mellan Palme, Bernt mfl.
2004 Dog tidigare Bofors VDn Martin Ardbo. Detta utan att avslöja sista pusselbitarna som behövdes för att sy ihop en av Sveriges största skandaler.
2011 Muammar Al-Gaddafi dör i samband med en statskupp. Han påstås ha varit huvudet bakom flera terrorangrepp. Bland annat flygplansattentatet i Skottland - Lockerbie där Bernt Carlsson dog.
(Hur väl dessa anklagelser stämmer bör undersökas flitigt)
2013 Arun Nehru, Indiens Unionsminister misstänkt ha varit inblandad i Boforsaffären. han var under Rajiv Gandhi både som rådgivare och som minister över intern säkerhet
2013 Italienaren "Quattrocchi" dör av hjärtfel. Quattrocchi var en påstådd länk i muthärvan.
2014 Ambika Chadha dör i hjärtattack 31 år gammal. Barnbarn till "Win Chadha" som åtalades i Boforsaffären
2014 Hamnar "Jaswant Singh" i koma efter ett fall i badkaret Han var en av Indiens längste sittande i parlamentet -1980 till 2014.
2015 Dör "Angad Paul" genom att ramla ner från sitt penthouse i Marylebone. Han var son till levande "Swraj pual" (Misstänkt i Boforsaffären och satte upp skalbolaget AE service)
Har ni fler kopplingar så ös gärna på i kommentarerna 🙂

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram