Danska Artilleripjäser Till Ukraina

2023-01-31
Regeringen i Danmark har beslutat att donera försvarets CAESAR-artilleripjäser till Ukraina, där de är en efterfrågad kapacitet och beräknas kunna göra skillnad i landets försvar mot den ryska invasionen.
Försvaret förstår naturligtvis Ukrainas behov och regeringens önskemål. Utifrån detta politiska beslut har Försvarskommandot rekommenderat att alla 19 CAESAR artilleripjäser doneras, så att Ukraina får största möjliga militära effekt med ett enhetligt system.
Detta är ett toppmodernt vapensystem som kommer att kunna leverera en stor effekt på slagfältet, och som bedöms vara till stor nytta för de ukrainska styrkorna. Det finns fortfarande tekniska utmaningar med systemet som måste åtgärdas, men Ukraina har begärt artilleriet trots dessa.
Försvaret räknar med att behöva bidra till utbildning och träning av ukrainsk personal, så att ukrainarna kan ta CAESAR-systemet i bruk direkt efter ankomsten till Ukraina.
Snabbt förvärv av nytt artillerisystem
Samtidigt har Försvarsledningen rekommenderat att nya eldstödskapaciteter så snart som möjligt skaffas för att täcka försvarets egna behov.
Donationen av Försvarsmaktens totala artilleri kommer att lämna ett kapacitetshål som blir viktigt att hantera snabbt. Likaså är det norska försvarsmakten medvetna om att ett snabbt byte kommer att bidra till att behålla de soldater, befäl och officerare som sett fram emot att få nytt artilleri under lång tid.
Arbete pågår under högt tryck från politiskt håll för att skaffa nya brandstödskapaciteter som ersättning.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram