Dorsey Tycker Musk Ska Släppa Allt Samtidigt

2022-12-08

Twitter-grundaren Jack Dorsey gör en chockerande begäran om Elon Musk – vad vet han?
De dramatiska avslöjanden som kommer ut från "Twitter-filerna" har inte slutat ännu, och de framväxande sidohistorierna är en titt på hur långt den demokratiska nationella kommittén och andra mäktiga krafter utövade sitt inflytande över sociala medieplattformar för att forma berättelser och påverka val .
Det senaste beviset på att det finns något som ännu inte har avslöjats kom i en märklig förfrågan från Twitters grundare, Jack Dorsey, till dess nya vd, Elon Musk.
Dorsey föreslog att istället för att släppa ett begränsat antal interna dokument under en period av veckor, skulle det vara bättre att släppa dem alla nu.
"Om målet är transparens för att bygga förtroende, varför inte bara släppa allt utan filter och låta folk bedöma själva?
Inklusive alla diskussioner kring nuvarande och framtida åtgärder? Gör allt offentligt nu”, twittrade Dorsey på onsdagen.
Begäran kom som svar på Musks senaste tweet angående Twitter-filerna , där Musk meddelade att han skulle behöva mer tid för att släppa nästa del av dokument.
Det som gör Dorseys begäran ännu mer spännande är att han mot slutet av hans regeringstid på Twitter – han lämnade företaget i november förra året – hade en bråk med Twitters styrelse, enligt New York Post .
En investerargrupp vid namn Elliott Management, som Dorsey beskrev som en "aktivist"-grupp, försökte tvinga bort honom från Twitter från och med 2020.
I en rad textmeddelanden mellan Dorsey och Musk som släpptes som en del av Twitters tidigare rättegång mot Musk när han backade ur köpaffären tidigare i år innan han så småningom gick igenom den, uttryckte Dorsey stort intresse för att få Musk i Twitters styrelse.
När vi fick aktivisten att komma in, försökte jag mitt bästa för att få in dig i vår styrelse, och vår styrelse sa nej", löd ett textmeddelande i mars från Dorsey till Musk .
Dorsey förklarade i en annan text varför han trodde att styrelsen inte skulle gå på det. "Jag tror att den främsta anledningen är att styrelsen bara är extremt riskvillig och såg att lägga till dig som mer risk, vilket jag tyckte var helt dumt och bakvänt", skrev Dorsey.
Frågan kvarstår: Vill Dorsey att något från den turbulenta tiden ska släppas ut för offentlig konsumtion? Det låter säkert så.
Det är en intressant tanke med tanke på den senaste utvecklingen kring Twitter-filerna, som det nu verkar kunna ha sanerats av tidigare Twitter-chef James Baker , en före detta högnivå FBI-advokat som var ansvarig för den misslyckade ryska maskopiutredningen.
Baker fick sparken på tisdagen efter att det upptäcktes att han hade granskat Twitter-filerna innan de släpptes.
Musk erkände att han inte hade någon aning om att Twitter-filerna hade gått igenom Bakers kontor förrän flera dagar efter att den första mängden dokument släpptes.
Matt Taibbi, journalisten som rapporterade om den första omgången av filer, avslöjade på tisdagen att ytterligare uppdateringar skulle komma ut via Bari Weiss Twitter-konto. Ingen tidslinje angavs.
Det finns inget att säga vad som händer härnäst, men det är så kritiskt viktigt att allmänheten får den fullständiga, opartiska bilden av hur Big Tech har spelat favoriter i flera år. Resultaten av sådan öppenhet skulle kunna forma den framtida riktningen för denna nation.
Den här artikeln publicerades ursprungligen på The Western Journal .

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram