SBF Säger Han Kommer Att Vittna För USA:s Huskommitté

2022-12-05

Så obra för den djupa staten.
Bankman-Fried säger att han kommer att vittna inför USA:s huskommitté.
4 dec (Reuters) - FTX-grundaren Sam Bankman-Fried twittrade på söndagen att han skulle vittna inför House Financial Services Committee efter att han avslutat "lära sig och granska" händelserna som ledde till den spektakulära kollapsen av hans kryptovalutabörs.
US House Financial Services Committee planerar att hålla en hearing i december för att undersöka kollapsen av FTX och förväntar sig att höra från de inblandade företagen och individerna, inklusive grundaren och vd Bankman-Fried.
Utskottets ordförande Maxine Waters bjöd förra veckan in Bankman-Fried att delta i panelens utfrågning den 13 december.
"När jag har lärt mig och granskat vad som hände, skulle jag känna att det var min plikt att ställa upp inför kommittén och förklara", skrev grundaren och tidigare FTX-VD:n i ett svar till Waters.
Bankman-Fried tillade att han var osäker på om det skulle ske före den 13 december.
Han avvisade förslag om bedrägeri i en rad intervjuer förra veckan efter att hans företags kollaps häpnade investerare och lämnade borgenärer inför förluster på totalt miljarder dollar.
FTX ansökte om konkurs i november efter en vecka då en möjlig sammanslagning med rivaliserande kryptobörs Binance misslyckades, Bankman-Fried anklagades för att skicka kundinsättningar till FTXs anslutna handelsföretag Alameda Research, och börsen upplevde uttag på cirka 6 miljarder dollar på bara 72 timmar.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram