ABB Inviger Kinesisk Miljardfabrik

2022-12-02

ABB inviger miljardfabrik i Kina – nästan två år försenad
ABB har mer än 15 000 anställda i över 130 städer i Kina, och Kina är fortfarande ett av ABB:s viktigaste FoU- och tillverkningscenter.
Som en av tre ABB Robotics-fabriker världen över kommer den nya anläggningen i Shanghai, som ersätter den befintliga anläggningen, att stödja kunder i Asien. Fabriken i Västerås, Sverige, levererar till kunder i Europa och Auburn Hills fabrik i Michigan stödjer Amerika.
Ur artikeln ⬇️
ABB öppnar nu sin 67.000 kvadratmeter stora robotfabrik i Shanghai som verkstadsjätten har plöjt ned 1,5 miljarder kronor i. Pandemin har försenat invigningen med nästan två år.
Idag öppnade ABB officiellt sin toppmoderna, helautomatiska och flexibla robotfabrik i Kangqiao, Shanghai, Kina.
Produktions- och forskningsanläggningen på 67 000 m 2 representerar en investering på 150 miljoner USD (1,1 miljarder RMB) från ABB och kommer att distribuera företagets digitala och automationsteknologier för att tillverka nästa generations robotar – vilket stärker ABB:s ledarskap inom robotik och automatisering i Kina .
"Uppbyggnaden av vår nya megafabrik bygger på tre decennier av framgång i Kina och är ytterligare en milstolpe för att hjälpa våra kunder att växa hållbart, ta itu med brist på arbetskraft och skapa värdefulla jobb i en ny era av automatisering", säger Sami Atiya, VD för ABB Robotics och Diskret Automation.
"Vår innovativa, automatiserade och flexibla fabrik spelar en nyckelroll i vår strategi att "i Kina, för Kina", stärka vår hela värdekedja här.
Med över 90 procent av försäljningen stödd av vår fabrik, kommer den nya anläggningen att hjälpa våra kunder i Kina att skapa fler lokalt tillverkade produkter, lösningar och tjänster.”
ABB förutspår att den globala robotmarknaden kommer att växa från 80 miljarder dollar idag till 130 miljarder dollar 2025, medan Kina, världens största robotmarknad, stod för 51 procent av de globala robotinstallationerna 2021, och överträffar gränsen på en miljon enheter för operativa robotar i 2021.
Anläggningen sammanför den fysiska och digitala världen och skapar ett digitalt tillverkningsekosystem som utnyttjar virtuella planering och produktionsledningssystem för att förbättra prestanda och maximera produktiviteten genom insamling och analys av data.
Det finns inga traditionella, fasta monteringslinjer – istället är flexibla, modulära produktionsceller digitalt anslutna och nätverksanslutna och betjänas av intelligenta autonoma mobila robotar.
AI-drivna robotsystem tar sig an uppgifter som skruvdragning, montering och materialhantering, avlastar människor från dessa uppgifter och möjliggör mer givande arbete.
"Denna tillverknings- och FoU-anläggning förverkligar vår vision för framtidens fabrik – där flexibel automation gör produktion och intralogistik mer motståndskraftig, snabbare och effektivare", säger Marc Segura, VD för ABB Robotics.
"Det förkroppsligar vårt engagemang för det senaste inom flexibel, modulär, intelligent tillverkning och det representerar vårt fokus på AI-inlärningsteknik för smartare robotik.
På vår nya FoU-anläggning kommer vi att utveckla nya lösningar tillsammans med företag för att förbereda dem för en ny tidsålder av automatisering på världens största robotmarknad.”
Webbplatsens FoU-center, som täcker en yta på 8 000 m 2 , kommer att skapa nya innovationer inom artificiell intelligens (AI), digitalisering och mjukvara, såsom autonom mobilitet, digital tvilling, maskinseende och programmeringsmjukvara med låg kod, för att göra robotar mer intelligenta , flexibel, säkrare och enklare att använda.
Maskinautomationslösningar, designade och orkestrerade av vår värdeskapande programvara.
ABB hjälper företag av alla storlekar och branscher – från bilindustrin till elektronik och logistik – att bli mer motståndskraftiga, flexibla och effektiva.
Dessa innovationer, som utvecklats tillsammans med partners och kunder i ABB:s "öppna labb", kommer att hjälpa till att låsa upp nya möjligheter för flexibel automation inom nya sektorer som New Energy Vehicles (NEV), logistik, hälsovård, mat och dryck.
Efter att ha utbildat mer än en miljon människor i Kina sedan 2005 genom befintliga partnerskap med skolor och universitet, kommer den nya webbplatsen att fortsätta att förbereda och utrusta partners och slutanvändare med färdigheter för att trivas i en ny era av automatisering.
"Sedan ABB Robotics gick in på den kinesiska marknaden för nästan 30 år sedan har de stöttat kunder inom alla sektorer från fordon och elektronik till metall, plast och logistik.
Nu med vår nya megafabrik kan vi möta den ökande efterfrågan på automation i Kina, särskilt från nya segment som ny energifordonstillverkning, bärbar elektronik, restauranger, hälsovård, e-handel, detaljhandel och tjänsterobotik, bland många andra.” sa Rui Liang, VD för ABB Robotics Division i Kina.
Fabriken är den senaste ABB Robotics and Discrete Automation-anläggningen som öppnar i år efter ett nytt globalt innovations- och utbildningscampus för maskinautomation i Österrike i juli och Learning Factory 4.0 i Berlin i september
ABB Robotics & Discrete Automation stödjer kunder i övergången till framtidens uppkopplade och samarbetande fabrik.
Affärsområdet sysselsätter mer än 11 ​​000 personer på över 100 platser i mer än 53 länder. go.abb/robotics

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram