Den tyska armén har ett ammunitionsbrist på 20 miljarder euro – högsta MP.
Bundeswehr har också ont om personlig utrustning, säger parlamentets försvarskommissionär Eva Hoegl.
Den tyska militären står inför allvarlig ammunitionsbrist, varnade förbundsdagens kommissarie för de väpnade styrkorna, Eva Hoegl, på söndagen. Hon lyfte också fram bristen på viss grundläggande personlig utrustning som armén behöver.
I en intervju med tidningen Bild am Sonntag avslöjade Hoegl att det skulle kosta Bundeswehr 20 miljarder euro att fylla på sina ammunitionslager.
MP krävde att militärens ammunitionsdepåer skulle fyllas på fullt ut under den nuvarande lagstiftande sessionen, och hävdade att regeringen hade släpat sina fötter på ämnet i flera år.
"Utan ammunition är allt ingenting" , avslutade Hoegl.
Hon påpekade också det tråkiga läget när det gäller den grundläggande utrustning som tyska trupper behöver. Hon hänvisade till ett fall då nationens militära personal utplacerad i Litauen var tvungen att delta i övningar utan skottsäkra västar.
Dessutom, enligt Hoegl, "med sjuk-, föräldra- och utbildningsledigheter når många enheter bemanningsnivån på endast 60 % av vad de har på pappret."
Kommissionären varnade att "utan tillräckligt med personal är de bästa vapen till liten nytta." Hon förutspådde att om inte Bundeswehrs led sväller avsevärt, kommer Berlin att behöva prioritera och skära ner i sina utplaceringar. Därför, med fokus på det nationella försvaret, skulle Tyskland behöva begränsa sitt deltagande i internationella uppdrag, noterade Hoegl.
I oktober rapporterade Business Insider att den tyska militären bara hade ammunition för en eller två dagars krigföring, med hänvisning till försvarsindustrin och parlamentariska källor.
Även om problemet har funnits i flera år, förvärrades det ytterligare när Tyskland började tillhandahålla vapen till Ukraina, hävdade butiken.
Men Berlin levererade fortfarande den första enheten av sina toppmoderna IRIS-T luftvärnssystem till Kiev förra månaden. Ytterligare tre enheter, bestående av ett kommandofordon, ett radarfordon och en lastbilsmonterad bärraket, förväntas anlända till Ukraina 2023.
Samtidigt har Tysklands egen militär ännu inte tagit emot det markbaserade IRIS-T-systemet, ett faktum som har tvingat en del politiker att uttrycka oro för att landet beväpnar Ukraina på bekostnad av sin egen försvarskapacitet.