Lavrov Inlagd På Sjukhus I Fake News

2022-11-14
Först Truss och nu detta när Sunak orerade om isolering av Lavrov..

🇷🇺 Rysk utrikesminister råder västerländska medier att "skriva mer sanning".
--> --> -->
Västerländska mediers rapporter om Sergey Lavrovs hälsa är "falska" – Moskva.
I en video skräpar utrikesministern berättelser från amerikanska/brittiska medier som en del av "ett politiskt spel".
Rapporter om att Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov lades in på sjukhus efter sin ankomst till G20 -toppmötet på den indonesiska ön Bali är "falska nyheter på toppnivå", sa utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova.
Zakharova, som också är på ön, sa att hon läste amerikanska och brittiska mediaberättelser med utrikesministern och att vi "bara inte trodde våra ögon."
I en video visade Lavrov att han inte var på sjukhus. Veterantjänstemannen liknade rapporterna med år av falska västerländska mediaanklagelser om den ryske presidenten Vladimir Putins hälsa.
AP och några andra västerländska medier rapporterade på måndagen att Lavrov fördes till sjukhus med hjärtproblem kort efter ankomsten till Bali.
Zakharova postade senare ett kort klipp på Telegram, som visade Lavrov sitta på terrassen på sitt hotellrum i shorts och t-shirt och arbeta med dokument.
När ministern ombads kommentera rapporterna sa ministern att "det här är ett slags spel som inte är nytt i politiken."
Den 72-årige diplomaten rådde västerländska journalister att "vara ärligare, rapportera sanningen oftare" och vara mindre ensidiga när de bevakade händelser relaterade till Ryssland.
RT:s Maria Finoshina stannade till vid AP:s bas på G20:s presscenter på Nusa Dua resort och frågade sina kollegor om deras källor till AP:s berättelse om Lavrovs påstådda hälsoproblem. Men människorna vid denna monter kunde inte ge några svar och sa till slut till Finoshina: "Kan du gå, snälla?"
G20-toppmötet kommer att äga rum på Bali på tisdag och onsdag. Den ryska delegationen leds av Lavrov efter att president Vladimir Putin beslutat att hoppa över resan på grund av "behovet av att stanna" i Ryssland. Enligt Kreml finns det heller inga planer på att Putin ska ta upp sammankomsten via videolänk.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram