Talmannen Föreslår Kristersson Som Statsminister

2022-10-14

https://omni.se/kristersson-foreslas-som-statsminister-av-talmannen-omrostning-pa-mandag/a/P44yGe?fbclid=IwAR35o0Q5MGJVTcL1ah70gKlSFJ7bnSObT87QrtaG1KsNrwzcgMGF3vb8LXY

Möt er nya statsminister.
Saxat från nätet...
Adoptanten Ulf Kristersson satt tidigare som ordförande för den privata adoptionsaktören Adoptionscentrum och var en både högljudd och aktiv röst i adoptionsdebatten. Fokus låg på att underlätta för adoptioner, inte bara från andra länder utan även inom Sveriges gränser.
Bland annat kom detta i uttryck i en debattartikel som motsatte sig den kritik som riktades mot att adoptionsorganisationer ägnar sig åt biståndsverksamhet, trots att det i en statlig utredning framkommit att det föreligger ökad risk för korruption. Vidare motsatte sig Adoptionscentrum via Ulf Kristersson förslaget om att adoptionsorganisationerna endast ska få ta betalt för vad en adoption faktiskt kostar:
"Det är framför allt två förslag i utredningen som Adoptionscentrum vänder sig emot. Det ena förslaget handlar om att adoptionsföräldrar bara ska tillåtas betala för de faktiska kostnaderna. Det andra förslaget är att adoptionsorganisationerna inte ska få arbeta med biståndsprojekt i barnens hemländer.
Ulf Kristersson skriver att Adoptionscentrum genom åren har stött över 80 utvecklingsprojekt i ett 20-tal länder.
"Detta avfärdar utredningen som en risk för 'barnhandel'. Det är djupt okunnigt, det är cyniskt och det är kränkande", skriver Kristersson.
Han menar att alla de stora ursprungsländerna för adoptionsbarn skulle försvinna om utredningens förslag sätts i verket. Det är Kina, Colombia, Sydafrika, Korea, Vietnam och Ryssland." https://www.svd.se/utredning-forsvarar-adoptioner
Idag vet vi att korruption inom adoptionsverksamheten är utbredd och att länder som Kenya, Sri Lanka, Guatemala och Chile stängts för adoption på grund av detta. Vietnam stängde tillfälligt av samma skäl. Barn uppges ha tagits från sina mammor, mot deras vilja, och skickats till Sverige. Nu har flera fall med de chilenska adoptionerna tagits upp politiskt. Ulf Kristersson, Moderaternas partiledare, var själv ordförande för den organisation som genomförde de flesta av adoptionerna – när de avfärdade tidiga larm om oegentligheter. Men när Uppdrag granskning ställde frågor om hans eget ansvar vägrade Ulf Kristersson att svara.

https://www.youtube.com/watch?v=4EQ0EVlH1u4

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram