Sydligt Missilskjutningssvar På Nordlig Missilskjutning

2022-10-05

https://www.theepochtimes.com/us-south-korea-test-fire-missiles-in-response-to-north-koreas-actions_4775303.html?fbclid=IwAR1baK-YdDbykNZcXX2JGu8Lwyz6CbIVp2XhSwUy6QmvNjMKLcDzceqqw30

USA, Sydkorea testar eldmissiler som svar på Nordkoreas aktioner
Sydkorea , och USA, avfyrade fyra kortdistansmissiler i havet utanför landets östkust på onsdagsmorgonen lokal tid som svar på att Nordkorea skickade en ballistisk missil över Japan och in i Stilla havet dagen innan, sade tjänstemän i Seoul sa.
Efter Nordkoreas agerande på tisdagen, som ses som provokationer, talade Sydkoreas förste vice utrikesminister Cho Hyun-dong med sina amerikanska och japanska motsvarigheter samma kväll för att diskutera ett gemensamt svar.
USA:s vice utrikesminister Wendy Sherman och Japans vice utrikesminister Takeo Mori noterade att Nordkoreas upprepade missiluppskjutningar är ett brott mot FN:s säkerhetsråds resolutioner och är ett hot mot regionen och det internationella samfundet, enligt Seoul.
Pyongyangs senaste långdistanstest , det första i sitt slag sedan 2017, väckte internationellt fördömande. Mitt i rapporter om en misstänkt missiluppskjutning, varnade den japanska regeringen på tisdagen medborgare i Hokkaido- och Aomori-prefekturerna att ta skydd i robusta byggnader och under jord.
Japans premiärminister Fumio Kishida fördömde starkt Nordkoreas agerande och kallade dem "upprörande" och ett hot mot säkerheten för Japan och det internationella samfundet.
USA . President Joe Biden fördömde också testet i "starkasta ordalag", och EU kallade det en "vårdslös och medvetet provocerande handling."
FN:s generalsekreterare Antonio Guterres upprepade EU och kallade det en "vårdslös handling" och ett brott mot säkerhetsrådets resolutioner.
"Det är också en allvarlig oro att Nordkorea återigen har ignorerat all hänsyn till internationell flyg- eller sjösäkerhet", sade han i ett uttalande .
Som svar på kommunistregimens agerande arrangerade sydkoreanska och amerikanska trupper sin egen missilövning och avfyrade ett par USA -tillverkade ATACMS ballistiska missiler med kort räckvidd , rapporterade Reuters.
Militären bekräftade separat att en sydkoreansk Hyunmoo -2- missil misslyckades kort efter uppskjutningen och kraschade, men orsakade inga personskador.
USA bad FN:s säkerhetsråd att mötas om Nordkorea på onsdagen , men diplomater sa att Kina och Ryssland är emot en offentlig diskussion av organet med 15 medlemmar.
USA, Sydkorea, Japan ska samarbeta om motåtgärder
Viceministrarna i USA, Japan och Sydkorea enades på tisdagen om att arbeta tillsammans för att mildra framtida nordkoreanska hot, sade Seoul på onsdagen.
De planerar att träffas i Tokyo den här månaden för att fortsätta diskussionerna om att bemöta Nordkorea vid ett möte för viceutrikesministrarna för Korea, USA och Japan.
"[T]de tre viceministrarna utvärderade att de tre länderna kommunicerar nära med varandra på bilateral och trilateral nivå, inklusive utrikesministrar och viceministrar, och chefsrepresentanten för nordkoreanska kärnvapen, angående Nordkoreas senaste missiluppskjutning, och FN:s säkerhetsråds svar”, sade Seoul.
I ett separat samtal med USA och Sydkorea "besluter de två vice utrikesministrarna att svara starkt" på Nordkorea.
Sydkoreanska lagstiftare tror att Nordkorea kan förbereda sig för ytterligare ett kärnvapenprov antingen den 16 eller 17 oktober, inför mellanårsvalet i USA i november och vid tidpunkten för den kinesiska regimens partikongress, som är planerad till den 16 oktober.
I juli sa USA:s förre utrikesminister Mike Pompeo att Kina avskräcker Nordkorea från att delta i kärnvapenavvecklingsinsatser som USA:s regering eftersträvar eftersom Peking "gynnas av att ordförande Kim [Jong Un] fortsätter att hålla sina kärnvapen."
Pompeo, som talade vid den asiatiska ledarskapskonferensen i Seoul, sa att han tror att den kinesiske ledaren Xi Jinping använder Kim som en marionett.
Den kinesiska regimen, sade han, använder Pyongyang som "en viktig buffertstat", vilket får Washington att spendera energi på att försvara Östasien mot Nordkoreas kärnvapensystem.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram