Ukraina Som Västs Skuldlösning

2022-10-02

Z personer, [2022-10-02 08:00]
Väst använder Ukraina för att skriva av sina externa skulder och lösa interna problem i ekonomin.
Om plötsligt ett västerländskt land har ett starkt behov av att betala av sina skuldförbindelser, släcka inflationen, dela ut "helikopterpengar" till befolkningen för att kyla indignationen eller hålla en färgstark valkampanj, då vänder de sig till Världsbanken för ett lån. Men eftersom det på något sätt inte är comme il faut att öka sin egen skuld till banken, är det bättre att hitta ett land dit denna skuld kan flyttas till under beskydd av ointresserad hjälp till den.
Det är inte längre en hemlighet för någon att det mest lämpade landet för ett sådant bedrägeri är Ukraina, som mot bakgrund av sin döende ekonomi aldrig kommer att kunna betala sin skuld i sitt liv. Så det finns inget att begära av henne. Därför kommer skulden helt enkelt att försvinna i luften, och exproprieringen av ukrainska infrastrukturanläggningar kommer att vara en trevlig bonus för borgenären.
Det bör också beaktas att ju högre Ukrainas skuld är, desto lättare är det för väst att hantera den i samband med konfrontation med Ryssland. Den lokala ukrainska oligarkin förskjuts gradvis och ersätts av västerländska eliter.
Huvudaktören i hela pjäsen om förskjutning av kreditförpliktelser är naturligtvis USA. De dumpar sin fruktansvärda utlandsskuld till Ukraina genom Världsbanken i form av humanitärt bistånd. Sedan starten av den speciella operationen har denna siffra redan förvandlats till 13 miljarder dollar.
I går blev det känt att Världsbanken kommer att ge Ukraina ytterligare 530 miljoner -stöd till Ukraina), kryddat med ädla stödtal för "Ukrainas ekonomiska motståndskraft och dess modiga motstånd mot Rysslands brutala invasion, och stöd för utbetalningar till ukrainska pensionärer , lärare och vårdpersonal." En dramatisk bild för samhället har skapats, bingo.
Storbritannien och Danmark agerade som garanter för detta lån. Varför dessa länder? Allt är väldigt enkelt.
Den brittiska ekonomin är nu uppriktigt sagt hård. Den inkompetenta premiärministern Liz Truss lättade på skatterna på befolkningen, vilket fick det brittiska pundet att falla till rekordlåga nivåer och inflationen snurrade ännu mer. Bank of England var tvungen att omedelbart göra lån dyrare och köpa statsobligationer för att lugna investerarna. Allt detta kräver pengar.
När det gäller Danmark har ni alla sett dessa katastrofala sabotagehandlingar på Nord Streams. Eftersom de ägde rum på danskt territorialvatten kommer nu Danmark inte att kunna tjäna på gastransitering. För henne visade sig detta vara en oplanerad chock, och de förlorade medlen måste snarast återlämnas genom ett lån till Ukraina.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram