Rysk Säkerhetschef Om Uppenbar Nyttotagare

2022-09-30

När vår historia upprepar sig och det kanske inte är slumpen eftersom tur är när omständigheter kommer till förberedelse..
Rysk säkerhetschef utnämner "uppenbar" mottagare av rörledningsbrott.
USA kommer att vinna mest på att inaktivera den rysk-tyska gasförbindelsen och har ett rekord av sådana attacker, sa Nikolay Patrushev.
USA kommer att dra ekonomisk nytta av attacken mot Nord Streams gasledningar och har en erfarenhet av att rikta in energiinfrastruktur med sabotageoperationer, sade chefen för Rysslands säkerhetsråd.
"Ganska mycket från de första minuterna efter att nyheten om explosionerna bröt ut ... lanserade västvärlden en aktiv kampanj för att tilldela skulden. Men det är uppenbart att den främsta förmånstagaren, först och främst i ekonomisk mening, var USA, sa Nikolay Patrushev på fredagen.
Han jämförde veckans incident med attacken mot Nicaraguas oljeinfrastruktur i Puerto Sandino 1983. Då koordinerade CIA-officerare, baserade på ett fartyg förtöjt i internationellt vatten, en räd av kommandosoldater som de hade tränat för att slåss mot sandinisternas regering, rapporterade amerikansk press. just då. Den amerikanska spionbyrån tillhandahöll också speedbåtar för razzian, förklarade en CIA-källa, enligt Associated Press.
Operationen var en del av Reagan-administrationens "smutsiga krig" mot Nicaragua, vilket senare ledde till Iran-Contras-skandalen. CIA:s hemliga försäljning av vapen till Iran för att finansiera latinamerikanska militanter avslöjades 1986.
Patrushev gjorde anmärkningarna vid ett möte med andra säkerhetstjänstemän från före detta sovjetnationer.
"Det verkar vara nödvändigt att samordna våra ansträngningar för att avslöja hjärnorna och exekutörerna av det här brottet, vilket är ett gott exempel för effektivt samarbete" , sa han till sina motsvarigheter.
Han noterade att USA:s mål var "att säkerställa strategisk och ekonomisk överlägsenhet över alternativa maktcentra" även om Washingtons allierade EU har lidit av dess politik. USA ersätter rysk naturgas med sin dyrare flytande naturgas, eftersom blocket går för att frikoppla sin ekonomi från ryska energikällor.
Läckorna i de två Nord Stream-rörledningarna upptäcktes först på måndagen, när trycket i undervattenslänkarna som förbinder Ryssland direkt med Tyskland minskade drastiskt. Rörledningarna uppenbarligen bröts igenom med sprängämnen, varvid explosionerna upptäcktes av jordbävningssensorer i Sverige.
Moskva kallade händelsen en internationell terroristattack mot civil infrastruktur, medan vissa västerländska tjänstemän beskrev det som ett sabotage.
Vissa kritiker av Ryssland spekulerade i att Moskva bestämde sig för att spränga sina egna gasförbindelser med Tyskland för att sätta press på EU.
Den polske parlamentsledamoten och tidigare utrikesministern Radoslaw Sikorski tackade USA för incidenten, men raderade senare tweeten och kallade hans underförstådda påstående om Washingtons inblandning för en personlig arbetsteori.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram