Amerikansk Censur På Entreprenad

2022-09-30

Utlagd censur: Feds använde privat enhet för att rikta in sig på miljontals sociala inlägg 2020
Ett konsortium av fyra privata grupper arbetade med avdelningarna för Homeland Security (DHS) och staten för att censurera ett enormt antal inlägg på sociala medier som de ansåg desinformation under valet 2020, och dess medlemmar belönades sedan med miljontals federala dollar från Biden-administrationen efteråt. , enligt intervjuer och
Valintegritetspartnerskapet är tillbaka i aktion igen inför mellanårsvalet 2022 , vilket ger upphov till oro bland civila libertarianer om att en kylig ny form av offentlig-privat partnerskap för att undvika det första tilläggets förbud mot statlig censur kan expandera.
------------------------------------------
Konsortiet består av fyra medlemsorganisationer: Stanford Internet Observatory (SIO), University of Washingtons Center for an Informed Public, Atlantic Councils Digital Forensic Research Lab och analysföretaget Graphika för sociala medier.
Den inrättade en conciergeliknande tjänst 2020 som gjorde det möjligt för federala myndigheter som Homelands Cybersecurity Infrastructure Security Agency (CISA) och statens Global Engagement Center att lämna in "biljetter" och begära att berättelselänkar online och inlägg på sociala medier skulle censureras eller flaggas av Big Tech.
Sharing and Analysis Center, hade också tillgång.
I sin egen rapport om valet 2020 skröt konsortiet att det flaggade mer än 4 800 webbadresser – delade nästan 22 miljoner gånger enbart på Twitter – för sociala medieplattformar.
Deras personal arbetade 12-20 timmars skift från september till mitten av november 2020, med "övervakningen intensifierades avsevärt" veckan före och efter valdagen.
Biljetterna sökte borttagning, strypning och märkning av innehåll som väckte frågor om post-in-röstsedlars integritet, Arizonas "Sharpiegate" och andra valintegritetsfrågor av intresse för konservativa.
Konsortiet uppnådde en framgångsgrad 2020 som skulle vara avundsvärd för basebollslagare:
Plattformar vidtog åtgärder på 35 % av flaggade webbadresser, med 21 % märkta, 13 % borttagna och 1 % mjukblockerade, vilket innebar att användarna var tvungna att avvisa en varning för att se dem. Partnerskapet kunde inte avgöra hur många som var nedrankade.
Det första tillägget till den amerikanska konstitutionen förbjuder kongressen att anta lagar som förkortar yttrandefriheten, och domstolar har beslutat att förbudet sträcker sig till federala myndigheter som finansieras av den lagstiftande grenen.
Deltagarna var mycket medvetna om att federala myndigheters roll i ansträngningen förirrade sig till okänt juridiskt territorium.
Till exempel sa SIO:s Renee DiResta i en video från CISA Cybersecurity Summit 2021 att operationen stod inför "otydliga juridiska myndigheter" och "mycket verkliga frågor om First Amendment".
Hon anslöt sig till SIO från ett företag som avslöjats av The New York Times för att ha skapat "en "falsk flagg"-operation mot den republikanska senatenskandidaten Roy Moore.
"häpnadsväckande" och sa att operationen 2020 innebar att den federala regeringen sanktionerade och outsourcade censur.
"Regeringen vet att de inte kan göra det själva på grund av det första tillägget av konstitutionen, som förbjuder det", sa Clyde till tv-programmet "Just the News, Not Noise". "Och sedan bestämmer de sig för att samarbeta med en annan enhet, en privat enhet. en social medieplattform eller ett universitet.
"Och sedan säger de," Hej, vi kommer att mata dig information som vi tror är desinformation, eller så vill vi vara desinformation. Och sedan går du vidare och gör de-plattformen. Du märker det som desinformation, eller desinformation."
Clyde sa att han förväntar sig att republikanerna ska undersöka konsortiet nästa år om de får kontroll över kongressen och att han håller på att utarbeta en lagstiftning som kallas Free Speech Defense Act för att ta itu med censurfrågor.
"Det här lagförslaget skulle hindra den federala regeringen från att märka något genom en proxy-enhet, som ett socialt medieföretag, som desinformation, märka det som desinformation eller märka det som sant", förklarade han. "
Och då skulle det också ge en möjlighet för de personer som har skadats av det att vidta rättsliga åtgärder."
Homeland Security, CISA, EIP och Stanford och UW-projekten svarade inte omedelbart på torsdagen på en begäran om kommentar från Just the News.
Det var inte bara bloggar och enskilda användare av sociala medier vars innehåll var inriktat på att ta bort och strypa som "upprepade spridare" av desinformation. Nyheter och opinionsorganisationer , inklusive New York Post, Fox News, Just the News och SeanHannity.com var också måltavla.
Partnerskapets medlemmar publicerade den 292 sidor långa offentliga rapporten i mars 2021, även om den senaste versionen är daterad den 15 juni 2021.
Lanseringswebinariet presenterade tidigare CISA-direktören Christopher Krebs, "som ledde arbetet med att säkra valinfrastrukturen och svaret på misstag - och desinformation under valperioden."
Det var inte bara bloggar och enskilda användare av sociala medier vars innehåll var inriktat på att ta bort och strypa som "upprepade spridare" av desinformation. Nyheter och opinionsorganisationer , inklusive New York Post, Fox News, Just the News och SeanHannity.com var också måltavla.
Partnerskapets medlemmar publicerade den 292 sidor långa offentliga rapporten i mars 2021, även om den senaste versionen är daterad den 15 juni 2021.
Nästan 3 miljoner dollar från försvarsdepartementet för ospecificerad "forskning om plattformsoberoende upptäckt för att motverka malign påverkan."
Nästan 2 miljoner dollar till följde hösten 2021 för "forskning om kartläggning av nätverk för samcitering", som spårar källor som citeras tillsammans.
Atlantic Council, som var värd för dåvarande vicepresident Joe Biden för ett huvudtal vid sin prismiddag 2011, har fått 4,7 miljoner dollar i anslag sedan 2021 , alla utom en från utrikesdepartementet.
Det överstiger vida tankesmedjans federala kapacitet tidigare år, som inte hade närmat sig 1 miljon dollar på ett enda år sedan 2011.
Dessa siffror inkluderar inte de federala kontrakten för varje partnerskapsmedlem. Graphika/Octant, till exempel, fick nästan 100 000 $ 2021 för sin "Contagion Monitor"-övervakning och tjänster som använder "avancerad nätverksvetenskap för att analysera Kinas [kinesiska] inflytande."
UW:s projekt, SIO och Graphika samarbetade också i Virality Project , som spårar och analyserar påstådd "covid-19-vaccinfelinfo och berättelser om sociala medier relaterade till vaccinationstveksamhet."
Regeringens "samråd" om censur står i skarp kontrast till den senaste tidens mediabevakning av SIO och Graphika.
Washington Post sa att en augustirapport från de två organisationerna avslöjade år av "hemliga kampanjer" för att främja amerikanska intressen utomlands genom falska konton på sociala medier, som Facebook och Twitter upprepade gånger hade tagit bort för påstådda militära band till USA. Pentagon ska enligt uppgift granska sin "internetinformationsverksamhet" som svar.
Graphika och dess kader av tidigare amerikanska underrättelseagenter var föremål för en kritisk profil i februari av The Washington Standard , som kallade det "The Deep State's Beard for Controlling the Information Age".
Rapporten noterade också Graphikas arbete med valpartnerskapet med de andra organisationerna, och att SIO:s grundare Stamos är rådgivare till Natos Collective Cybersecurity Center of Excellence.
Department of Homeland Security, CISA, Election Integrity Partnership och dess två ledare, Stanford Internet Observatory och UW:s Center for an Informed Public, svarade inte på frågor om den nya granskningen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram