Kina Uppmanar Europa Till Klimatåtgärder

2022-09-23

https://www.reuters.com/business/environment/china-urges-europe-take-positive-steps-climate-change-2022-09-22/?fbclid=IwAR2fFLNwc2WzUxin3tXX_MZ_j2JH-xreUavrQRpvIKFY94vDpEYChA-iG0w

När miljögänget håller käften kan det väl vara bra med lite draghjälp från Kina?
Miljötramset skulle ju aldrig kunna vara en kuliss finansierad av globalisterna. Lite som det där med -ismerna.
Tänk om detta undergräver deras ansträngningar och att EU knakar till lite extra i fogarna men det skulle väl aldrig kunna vara planerat?
--> --> -->
Kina uppmanar Europa att ta positiva steg mot klimatförändringarna.
SHANGHAI, 22 september (Reuters) - Europa och andra utvecklade länder måste vidta "positiva åtgärder" för att genomföra klimatförändringsmålen eftersom geopolitiska osäkerheter hotar att undergräva deras ansträngningar, sa Kinas högsta klimatsändebud till sin tyska motsvarighet.
Xie Zhenhua, som leder Kinas klimatförhandlingar, sa till Tysklands särskilda klimatsändebud Jennifer Morgan via videolänk sent på onsdagen att den globala klimatstyrningen för närvarande står inför "flera utmaningar och osäkerheter".
"Klimatpolitiken i vissa europeiska länder har visat ett "backswing", och man hoppas att detta bara är ett tillfälligt stopp", sa han, enligt en sammanfattning av mötet som släppts av Kinas miljöministerium.
När västländer ökar kolkonsumtionen för att kompensera för störningar i gasförsörjningen till följd av konflikten i Ukraina, sade Kinas utrikesministerium i ett uttalande denna månad att dess egen gröna och koldioxidsnåla utvecklingsväg förblev fast - "i motsats till EU".
Europa har insisterat på att ökningen av kolanvändningen endast är en tillfällig åtgärd som inte kommer att ha någon långsiktig inverkan på EU:s mål att minska utsläppen med 55 % från 1990 till 2030.
Kina, världens största koldioxidutsläppare, förväntas fokusera på finansieringsfrågan vid årets globala klimatförhandlingar, kända som COP27, som äger rum i Sharm El-Sheikh i Egypten i november.
Xie sa till Morgan att "implementering och handling" borde vara huvudtemat för mötet, och sade att han hoppas att industriländerna snabbt skulle uppfylla sitt löfte enligt Parisavtalet att överföra 100 miljarder dollar per år i klimatfonder till utvecklingsländer.
Efter att USA:s representanthus talman Nancy Pelosi besökte Taiwan i augusti avbröt Kina de bilaterala samtalen om klimatet med USA, vilket väckte oro för att kampen mot den globala uppvärmningen skulle undergrävas av geopolitiska spänningar.
Utrikesminister Wang Yi sa till FN:s generalsekreterare Antonio Guterres på onsdagen att alla parter måste bygga en "bra politisk atmosfär" inför COP27 och "överge unilateralism, geopolitiska spel och gröna barriärer", enligt ett uttalande på utrikesministeriets hemsida.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram