Fortsatta Ericssonaffärer Med Ryssland

2022-09-23
Det är alltså inte alls strategiskt planerat , utan det är ren jävla otur med den här utvecklingen....
För det var ju det där med Geofencing och spatial data i Ryssland... någon måste ju skuldbeläggas även i Ryssland på grund av bakdörrar...
" Ericsson har fortsatt exportera produkter till Ryssland som kan användas militärt, rapporterar Ekot. Detta efter invasionen av Ukraina.
Ericsson ERIC B har fått exporttillstånd för produkter till Ryssland som kan användas militärt, trots att bolaget säger sig ha stoppat alla leveranser till Ryssland och Belarus, avslöjar Ekot.
Ericsson har trots detta fortsatt med leveranser till landet. Det ska handla om mjukvara, och inte hårdvara uppger bolaget till Ekot.
I slutet av mars på bolagets stämma sa vd Börje Ekholm att man ser över hur företagets verksamhet i Ryssland påverkas av kriget.
”Under tiden vi gör den här analysen, som förstås inkluderar att förstå sanktionssystemen, så har vi beslutat att avbryta alla leveranser till kunder i Ryssland och Belarus och skjuta upp nya kundprojekt där”, sa Börje Ekholm.
Bara dagar efter Ekholms uttalande har bolaget ansökt om att få leverera produkter med dubbla användningsområden, alltså produkter som kan användas civilt, men också militärt.
Från krigets början fram till mitten av augusti, har totalt 33 ansökningar om undantag lämnats in till den ansvariga myndigheten, Inspektionen för strategiska produkter, enligt Ekot.
Ericsson ska enligt uppgifter ha lämnat in flest ansökningar – tolv stycken.
Bolaget har också fått ja flest gånger, med sju beviljade exporttillstånd.
Ericssons kunder i Ryssland är mobiloperatörer.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram