Pelosi Planerar Resa Till Armenien

2022-09-16

Var det inte här som den djupa staten krigade lite med sig själv och smackade upp lite TV-kameror och grejer? Krig gör sig bra på bild.
Undra vad kärringen ska ställa till med nu?
Hon verkar ju ha lite resfeber 😉
Pelosi att besöka en annan hotspot – Politico
Efter den kontroversiella Taiwanresan ska den högsta husdemokraten enligt uppgift vara på väg till Jerevan
Representanthusets talman Nancy Pelosi och den kaliforniska demokraten Jackie Speier kommer att besöka Armenien i helgen för att visa sitt stöd för premiärminister Nikol Pashinyan, rapporterade Politico på torsdagen med hänvisning till källor som är bekanta med saken. Kongressbesöket kommer kort efter att gränsdrabbningar mellan Azerbajdzjan och Armenien resulterade i över 170 dödsfall.
Pelosi är redan i Tyskland , där hon deltar i G7-talarnas toppmöte i Berlin för att stödja "Ukrainas heroiska kamp" mot Ryssland. Enligt Politico ska hon flyga ut till Jerevan efter konferensen med Speier, som är armenisk-amerikansk.
Speiers kontor har inte kommenterat rapporten, medan Pelosis biträdande stabschef Drew Hammill sa till Politico att de "inte bekräftar eller förnekar internationella resor i förväg på grund av långvariga säkerhetsprotokoll."
Pelosis tidigare utlandsresa var till Taipei i början av augusti, genomförd mot uttryckliga varningar från Peking. Det väckte spänningar mellan USA och Kina över Taiwans status.
Armenien anklagade Azerbajdzjan för att ha inlett artilleri- och drönarangrepp över gränsen tidigt på tisdagen. Dussintals soldater på båda sidor dödades i den efterföljande eldstriden. Efter att Jerevan sökt hjälp från den ryskledda organisationen för kollektiva säkerhetsfördrag (CSTO), där Armenien är medlem, föreslog Azerbajdzjan en "humanitär vapenvila".
Den betydande armeniska diasporan i USA har uppmanat Washington att stödja Jerevan.
"Armenien har inte fått den sortens uppmärksamhet som Ukraina har fått, och detta kommer att lysa ett ljus på ett land som korsar en internationell gräns i strid med internationell lag," sa Anthony Barsamian, medordförande för Armenian Assembly of America, till Politico om Pelosi. anmält besök.
Spänningarna mellan de två grannarna har varit höga över den omstridda regionen Nagorno-Karabach. Jerevan har stött regionens självständighet, mestadels befolkad av etniska armenier, ända sedan den bröt sig loss från Azerbajdzjan i början av 1990-talet.
År 2020 utkämpade Armenien och Azerbajdzjan ett 44 dagar långt krig om Nagorno-Karabach, vilket slutade med en vapenvila som förmedlades av Ryssland. I augusti krävde Baku "demilitarisering" av regionen, medan Jerevan anklagade den för att försöka skära av vägen mellan Nagorno-Karabach och Armenien.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram