Sveriges Affärer Med Clinton Foundation

2022-09-12

https://www.globalresearch.ca/swedens-business-with-clinton-foundation-in-a-geopolitical-context/5555116?fbclid=IwAR2t9nZFXp9KZ6HrMO4rPjSDedDywagYR9lj3517TH8g_UQ-7_BufVKzYgI

Clinton Foundation
Efter en kort beskrivning av de förbindelser som upprätthålls mellan Sverige och det Hillary Clinton-ledda amerikanska departementet.
Och en sammanfattning av den svenska politiska och mediala konsensus om denna och relaterade frågor, presenterar jag en lista över svenska statliga och privata företag som bidrar i de monetära transaktionerna av Clinton Foundation.
Frågan är om dessa alltid var "donationer" från den svenska regeringen, eller företag, eller om de var ett utbyte mot tjänster som resulterade i investeringar för båda sidor.
En illustration av den geopolitiska/finansiella motprestation som uppstår mellan de svenska givarna och Clinton Foundation.
Eller dåvarande amerikanska utrikesdepartementet tillhandahålls av affären som representeras av det svenska jätteföretaget Ericsson.
Företaget Ericsson betalade nästan sex miljoner dollar till Bill Clinton för ett tal, och av en slump uteslöt den amerikanska regeringen Ericsson från listan över företag som förbjudits för att göra affärer med Iran.
En annan huvudgivare är Lundin Foundation (Lundin Oil). Lundin Oil Company, där Carl Bildt var styrelseledamot 2000-2006, bedrev gruvexploatering i Sydafrika trots FN:s bojkott mot apartheidregimen [Se " A Nigger is a Nigger and a Swede is a Swede... "].
Adolf H. Lundin fick en gång frågan om han skulle ha gjort affärer med Hitler, han svarade: " Det skulle jag verkligen ha gjort ." Adolf H. och fru Lundin var första radens gäster i Vita huset i en äldre presidentinstallation.
------------------------------------------
Clintondoktrinen och Sverige⤵️
Samarbetet mellan svenska staten och svenska företag med Clinton Foundation och i synnerhet med Hillary Clinton är förmodligen det största i Europa räknat per capita.
Det är inte en rent monetär eller ekonomisk koppling. Det är framför allt en ideologisk trohet till den före detta statssekreterarens geopolitiska agenda.
En illustration skulle vara vad vi – till exempel i Mellanösternsammanhang – har kallat ”Clinton-doktrinen”; nämligen den strategi som Hillary Clinton använde för att ersätta sekulära regeringar med fundamentalistiska islamiska diktaturer.
För dessa ansträngningar har det krävts vapenhandel och tillhandahållande, finansiering och utbildning – direkt eller genom ombud – gentemot de styrkor som designats av de amerikanska myndigheterna för att avsätta de sekulära regimerna som riktats mot dem.
[Se i The Indicter, " Sveriges oetiska - och olagliga - vapenaffärer med ISIS-stödda saudier ", och " Nytt svenskt vapenavtal med UAE kommer att hjälpa till att bomba Jemen - Sverige efter H. Clintons doktrin "]
Det finns nuförtiden en allmän enighet om att ovanstående var det modus operandi genom vilket ISIS startade, eller Kaddafi dukade under, eller kriget i Jemen och Syrien nu förs. Så småningom har Hillary Clinton erkänt, " Människorna vi 'kämpar mot' i dag, finansierade vi för tjugo år sedan ."
Huruvida initiativet till denna geopolitiska agenda har varit initiativet av Clinton, eller vice versa, det var utrikesdepartementets genomförande av en design kopplad till statliga givare och deras respektive landsföretag, det är svårt att bedöma.
Ändå, när det gäller länder i Mellanöstern, har vi vittnesmålet från senator Richard Black på video [Klicka på bilden nedan för videoklippet], som förklarar regeringsförändringarna i området om den stora kopplingen, "finansiellt och på annat sätt". av Hillary Clinton "med det arabiska ordets tyrannier."
Donationerna från arabländerna har huvudsakligen bestått från kungahus i Saudiarabien, Qatar och Marocko.
-------------------------------------------
Sveriges roll i Clinton Foundation ⤵️
Har å sin sida varit ett hängivet instrument i implementeringen av de tidigare (Clintons) amerikanska departementsföretagen, militärt inkluderade.
Så småningom ändrades Sveriges fullständiga försvarsstrategi under Reinfeldt/Bildt-regeringen.
Där armén omvandlades till ett bataljonssystem för att huvudsakligen operera i ockupationskrig under amerikansk-militär ledning.
Detta var fallet med Afghanistan. Som ett av de mycket få länder som fortfarande bidrar med trupper placerade under USA:s befäl i Afghanistan, var Sverige det enda landet som efterkom begäran från USA till de regeringar som deltar i Afghanistan-ockupationen om att inleda åtal mot WikiLeaks-grundaren Julian Assange , i augusti 2010.
För att inte tala om Clintons initiativ om en flygförbudszon i Libyen, och bombningar av libyerna, som genomfördes med deltagande av det svenska flygvapnet.
Ett iögonfallande – typiskt svenskt – var att alla etablerade politiska partier, inklusive de före detta kommunisterna [nuvarande Vänsterpartiet, ] i riksdagen godkände Clintonpropositionen som presenterades för dem av FM Carl Bildt .
Endast Sverigedemokraterna, då ett litet parti, motsatte sig Sveriges deltagande i militäroperationen i Libyen.
-------------------------------------------
Wikileaks⤵️
Organisationen WikiLeaks har inte bara publicerat "Diplomatic Cables" som hänvisade till aktiviteter vid en mängd olika ambassader under Clintons officiella ledning, inklusive Stockholmsmissionen.
Utan också avslöjandena av de hemliga Intel-avtalen – på baksidan av det svenska parlamentet – mellan USA myndigheter och den svenska regeringen.
Det bör också nämnas att flera svenska politiker, både från högern (t.ex. Carl Bildt ) såväl som mitten-vänstersocialdemokraterna (som nuvarande riksdagens talman Urban Ahlin ) var framträdande i de diplomatiska kablars avslöjande om deras hemlighetsfulla samtal med företrädare för Clintons utrikesdepartement.
WikiLeaks bidrog också till avslöjandet av en hemlig vapenaffär mellan Sverige och Saudiarabien: FOA, en institution direkt under det svenska försvarsdepartementet och i nära ömsesidigt beroende av den svenska vapen industrin.
Omslaget Svensk verksamhet inleddes också ungefär när Hillary Clinton var USA:s utrikesminister och den hemliga planeringen bestod i byggandet av en vapenfabrik i Saudiarabien.
Det var för produktion av "punktvapen", av den typ som används av ISIS-styrkor mot Iraks eller Syriens arméer.
-------------------------------------------
Ankdammen
Och slutligen har vi svensk media, en viktig faktor i det pro-Clinton-samarbete som görs till skada för Sveriges nationella intresse.
Svensk media, ur ett ägarperspektiv, kan karakteriseras som ett rent monopol: dels det statliga monopolet (Svensk TV och Radio) och de två monopol som kontrollerar de flesta privata streammedia (Bonniers- och Schibsted-koncerner).
En huvudfråga är att svenska journalister, oavsett i vilka statliga eller privata monopol de är anställda, i huvudsak har en konsensuell, enhetlig och journalistisk produktion präglad av en kulturell e-ideologisk underkastelse till USA:s intressen som representeras av Hillary Clinton-ideologin.
Även om detta fenomen var uppenbart redan under rättegången av media mot Julian Assange i Sverige har den också skildrat de fobiska mediernas ställningstaganden mot Ryssland, som förvärrats efter det USA-ledda putschen i Ukraina.
Detta var ett evenemang där dåtidens svenska FM Carl Bildt deltog, anstiftade och livligt försvarade i Sverige. Svensk media följde helt enkelt efter. Och nu är såklart den svenska mainstreammedian "allt emot Trump".
-------------------------------------------
Sverige och Clintonstiftelsen.
Clintonstiftelsen har idag ett eget företag i Sverige, där medel samlas in även direkt, genom att vara mottagare av Postkodlotteriet .
Den svenska Clinton-institutionen kallas William J. Clinton Foundation Insamlingsstiftelse , och enligt Washington Post har denna svenska enhet "aldrig avslöjats för eller godkänts av utrikesdepartementets etiska tjänstemän, även om en av dess största donationskällor var en svensk regering -sanktionerat lotteri .”
-------------------------------------------
SIDA/Swedbank /Lundin Oil ⤵️
Insatsen från Sida, en statlig organisation under UD, har en särskild betydelse, eftersom det samarbetet kommer att fortsätta åtminstone fram till 2019, oavsett vad Clintonstiftelsen som sådan kommer att ägna sig åt.
Myndigheten för internationellt utvecklingssamarbete donerar nämligen till Clinton Health Access Initiative (CHAI), där i dess styrelse finns både Chelsea och Bill Clinton. Styrelsens ordförande är Bruce Lindsey, som också är styrelseledamot i Clinton Foundation.
Svenska Internationella utvecklingssamarbetets förveckling med Clintons CHAI började 2011. Den svenska statliga myndigheten har betalat till CHAI 150 miljoner SEK. Ytterligare 75 miljoner kronor har utlovats.
En svensk huvudgivare till Clinton Foundation är Lundin Foundation. Lundin Oil Company, där Carl Bildts styrelse satt mellan 2000 och 2006, bidrog med 100 miljoner dollar till Clinton Giustra Sustainable Growth Initiative, en del av Clinton Foundation.
Lundin Oil Company har rapporterats ha ett olycksbådande rekord i sin verksamhet i Afrika. Internationella åklagarmyndigheten i Stockholm inledde 2010 en brottsutredning angående Lundin Petroleums verksamhet i Sudan.
Konkret hänvisar utredningen till " brott mot mänskligheten i Sudan 1997-2003 ."
En annan givare är institutionen Postkodlotteriet , som enligt stiftelsens hemsida har gett dem från 1 till 5 miljoner dollar mellan 2007 och 2010.
Svenska högertidningen SvD ger en siffra på 6,5 miljoner kronor ; men enligt en rapport av Erik Halkjaer i Omvärlden har Clintonstiftelsen fått 73 miljoner kronor från Postkodlotteriet .
Sveriges största bank, Swedbank , har behållit sitt partnerskap med Clinton Global Initiative (CGI), en del av Clinton Foundation.
Både Ericsson och Swedbank har betalat till CGI årliga medlemsavgifter på 20 000 dollar. Omvärldens rapport nämner att Swedbanks rikare kunder genom samarbetet med CGI fick möjlighet att investera i CGI:s projekt.
I dessa utbyten mellan Sverige och Clinton Foundation – som vi såg ovan, med deltagande av både statliga och företags "givare" – har fångsten för Sverige varit en) privilegierad behandling av Hillary Clintons utrikesdepartement gentemot svenska företag (t.ex. fallet med Ericsson , som skulle kunna fortsätta ha vinster i Iran), och b) stödet från Clintons utrikesdepartement till Sveriges ståndpunkter på internationella forum.
En illustration av detta är det aktiva stöd som USA:s utrikesdepartement visade till förmån för Sveriges kandidatur till en plats i FN:s råd för mänskliga rättigheter 2012.
Trots detta stöd valdes inte Sverige; i själva verket fick Sverige lägst antal preferenser i omröstningen.
Men troheten till Clinton-doktrinen, och det svenska flödet av kontanter till Clinton Foundation har fortsatt oförminskad fram till denna dag.
-------------------------------------------
Källor⬇️
Erik Halkjaer, “ Svenskarna bakom Clinton – hela listan “. Omvärlden, 1 november 2016.
Leo Largercrantz, " Lundin kan ha lett Bildt till mörkrets hjärta ". The Local, 22 december 2011.⤵️
John Solomon och Kelly Riddell, " ÅTERBLICK: Bill Clintons stiftelse tjänade in när Sverige lobbade Hillary om Iran-relaterade sanktioner ". Washington Post, 2 juni⤵️
Wikileaks
Diplomatiska kablar, Podesta-e-postmeddelanden⤵️
M Ferrada de Noli i The Professors' Blog:
"En neger är en neger och en svensk är en svensk". Toppledare för Sveriges näst största parti uttalar sig om Mandelas kamp mot apartheid ⤵️
"Analys: Snowden-dokumentet avslöjar att svenskt åtal mot Assange begärdes av USA"⤵️
”Sverige mot Assange – Insideranalyser. Del II: Export av Sveriges ”genusperspektivmodell”⤵️
” Sveriges oetiska – och olagliga – vapenaffärer med ISIS-stödda saudier ”⤵️
" Ny svensk vapenaffär med Förenade Arabemiraten kommer att hjälpa bombningen av Jemen – Sverige efter H. Clintons doktrin ⤵️"
" Kritiken mot Bildts utrikespolitik ökar i Sverige "⤵️
Professor Dr med Marcello Ferrada de Noli är ordförande för Svenska Läkare för mänskliga rättigheter och chefredaktör för The Indicter. Även utgivare av Professorernas blogg , och VD för Libertarian Books – Sweden . Författare av Sverige VS. Assange – Mänskliga rättigheter .

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram