Nordkorea Antar Lag Om Förebyggande Kärnvapenattacker

2022-09-09

Nordkorea
Kärnvapen
"Vi måste rusta upp vår kärnvapenarsenal till dess...
Islam Times⬇️
Nordkorea har antagit en lag som förklarar sig vara en kärnvapenstat och befäster rätten att använda förebyggande kärnvapenangrepp för att skydda sig själv.
Den högsta folkförsamlingen, den nordliga lagstiftaren, gav sin välsignelse till lagen på torsdagen, som lagstiftade landets status som kärnvapenstat, rapporterade den officiella nyhetsbyrån KCNA på fredagen.
Lagen bestämmer vid vilka tillfällen landet ska sätta in sina kärnvapen, inklusive när det attackeras och även för att skydda sina strategiska tillgångar.
"Om lednings- och kontrollsystemet för den nationella kärnvapenstyrkan riskerar ett angrepp av fientliga styrkor, genomförs ett kärnvapenangrepp automatiskt omedelbart", säger lagen.
Experter säger att landet kommer att återuppta testandet av kärnvapen, och noterar att lagstiftningen banar väg för möjligheterna.
Härskaren Kim Jong-un sa att lagstiftningen gjorde landet'
"Den yttersta betydelsen av att lagstifta kärnvapenpolitiken är att dra en oåterkallelig linje så att det inte kan bli några förhandlingar om våra kärnvapen", sa Kim i ett tal till parlamentet.
Lagstiftningen hindrar därför alla samtal om kärnvapenavvecklingen.
Kim sa att USA och dess allierade upprätthåller "fientlig politik" som sanktioner och militära övningar som undergräver deras budskap om fred.
Så länge kärnvapen finns kvar på jorden och imperialismen finns kvar och USA:s och dess anhängares manövrar mot vår republik inte avslutas, kommer vårt arbete för att stärka kärnvapen inte att upphöra", sa Kim.
USA:s president Joe Bidens föregångare Donald Trump tog oöverträffade steg mot att uppenbarligen förbrödra norden genom att inleda flera omgångar av dialog med det, och till och med gå ett antal steg in i landet tillsammans med Kim.
Men Washington blåste, vad Pyongyang kallade, ett "gyllene tillfälle" att laga situationen genom att insistera för mycket på kärnkraftsnedrustning.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram