Biden Rapporteras Prata Om Mer Ukrainastöd Med G7, NATO & EU

2022-09-08
" Ryssland inledde en speciell militär operation i Ukraina den 24 februari som svar på uppmaningar från folkrepublikerna Donetsk och Lugansk om skydd från ukrainska trupper. Som svar har västländer infört många sanktioner mot Ryssland och har levererat vapen till Ukraina.
Ryska väpnade styrkor och de allierade milisgrupperna i folkrepublikerna Donetsk och Lugansk fortsätter sin frammarsch i Ukraina, efter att ha befriat Lugansk folkrepublikens territorium från Kievs trupper.
Situationen vid kärnkraftverket i Zaporozhye (ZNPP) är fortfarande spänd när ukrainska styrkor fortsätter att beskjuta platsen under Rysslands specialoperation.
I tisdags publicerade Internationella atomenergiorganet (IAEA) en rapport om arbetet i dess delegation vid ZNPP. Organisationen registrerade bland annat skador på en specialenhet för förvaring av radioaktivt avfall och färskt kärnbränsle. IAEA-tjänstemän krävde ett slut på beskjutningen av anläggningen och dess grannskap, eftersom detta kan skada kritisk utrustning och frigöra radioaktivt material obegränsat.
ZNPP, som ligger på den vänstra stranden av floden Dnepr, har den största produktionen av något kärnkraftverk i Europa. Under den militära operationen i Ukraina föll anläggningen och det omgivande området under kontroll av ryska styrkor.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram