Magdalena Om Elpriser I En Krigsvinter

2022-09-06
Mmmm...
Rysslands energikrig tömmer lönekonton och krossar företag i hela Europa. Vi står inför en krigsvinter. Det är därför regeringen inför ett högkostnadsskydd och driver på i EU för att frikoppla elpriserna från gaspriserna. Det skulle innebära minst en halvering av elpriset i södra Sverige.
Idag har jag haft telefonmöten med flera av mina europeiska kollegor. Det finns ett starkt stöd för att agera snabbt och resolut.
Jag har samtalat med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz, Belgiens premiärminister Alexander de Croo, Finlands statsminister Sanna Marin, Danmarks statsminister Mette Frederiksen och Tjeckiens premiärminister Petr Fiala. Tjeckien är ordförandeland i EU fram till årsskiftet då Sverige tar över. Nu ska vi komma fram med en lösning fort. Flera ministrar bidrar också till arbetet med att samla stöd inför att EU behandlar frågan på fredag.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram