Turkiet Varnar Nato-Kandidaterna

2022-08-21

Det går bra för terroristinkubatorn Sverige nu.
Gjorde inte Ann Blinde nyss ett spektakulärt uttalande?
Tänk om hela världen snart förstår att vi är kärnan av den djupa staten?
Turkiet utfärdar varning till Nato-kandidater
Sverige och Finland har inte överlämnat en enda terroristmisstänkt sedan ett Nato-avtal undertecknades, säger Ankara
Sverige och Finland kommer inte att bli Natomedlemmar om de fortsätter att ignorera Ankaras utlämningskrav, har den turkiske justitieministern Bekir Bozdag sagt.
Hittills har ingen av de personer som anklagats för terrorism, vars utlämning från Sverige och Finland begärts av Turkiet, återvänt. Bozdag berättade för reportrar i lördags.
Vår förväntan handlar inte om dem som anklagas för bedrägeri. De svenska och de finska regeringarna bör förstå detta mycket väl.
Bozdag sa att processen med att Sverige och Finland ansluter sig till Nato kommer inte att gå ett steg framåt Om inte frågan är löst.
Turkiet gick med på att formellt stödja de två nordiska staternas inbjudan att ansluta sig till det USA-ledda militärblocket i juni på villkor att de inte skulle stödja organisationer som Ankara ser som terroristgrupper. Turkiet har sedan dess sagt att Sverige och Finland har misslyckats med att respektera denna överenskommelse.
Ankara har begärt att 33 personer som anklagats för terrorism ska utlämnas, enligt landets media. Den svenska regeringen sade under tiden att den skulle utlämna en man som dömts för kreditkortsbedrägeri.
Svenska premiärministern Magdalena Andersson sade i juni att Stockholm hanterar utlämning till Turkiet i enlighet med internationell och europeisk rätt. Hon tillade att Sverige inte stöder människor som utgör ett hot mot den turkiska säkerheten.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram