Amerikansk Spionlag Anno 1917

2022-08-15

Rand Paul säger att USA:s spionagelag bör avskaffas efter Trump-razzian
Därför uppmanar de justitiedepartementet att upphöra med och avstå från sitt åtal mot Assange”, enligt artikeln.
Ur artikeln ⬇️
Sen. Rand Paul (R-Ky.) krävde ett upphävande av den 100 år gamla spionagelagen efter FBI :s razzia mot tidigare president Donald Trumps hem den 8 augusti.
Paul, en långvarig kritiker av koncentrerad statsmakt, hävdade på Twitter att spionagelagen från 1917 länge har "missbrukats" och användes för att fängsla oliktänkande från första världskriget.
"Det är för länge sedan dags att upphäva denna grova förolämpning mot det första tillägget. Upphäv spionagelagen”, skrev Kentucky-republikanen på Twitter och postade en artikel av den tidigare libertarianska presidentkandidaten Jacob Hornberger.
Spionagelagen antogs i juni 1917 under president Woodrow Wilsons administration och kom bara några veckor efter att USA gick in i första världskriget.
Lagen förbjöd vidarebefordran eller kopiering av information om försvar i avsikt att orsaka skada på USA eller för att gynna andra främmande nationer.
Hornbergers artikel från 2019 hävdade att spionagelagen användes för att säkra det åtal mot Julian Assange, som för närvarande är fängslad i Storbritannien och kämpar mot ett utlämningsbeslut till USA.
"Vissa nyhetsmediekommentatorer kommer äntligen till insikten att om spionagelagen kan verkställas mot Assange för vad han gjorde, kan den verkställas mot vem som helst i pressen för att ha avslöjat skadlig insiderinformation om den nationella säkerhetsinrättningen - dvs. Pentagon, CIA och NSA.
Varför räden?⬇️
Paul hänvisade till spionagelagen under den gångna helgen efter att en husrannsakningsorder som användes för att tillåta FBI-rannsakan av Trumps Mar-a-Lago hävdade att den tidigare presidenten utreds för påstådda brott mot 1917 års lag.
Beslutet sade också att FBI riktar in sig på honom för eventuellt hinder mot rättvisa.
Medan teckningsoptionen och egendomsregistret båda öppnades den 12 augusti av den amerikanska domaren Bruce Reinhart, har intyget inte släppts till allmänheten.
Samtidigt har både justitiedepartementet och FBI inte utfärdat offentliga uttalanden om varför razzian genomfördes.
Uppgifterna visade att påstått hemligt material, inklusive så kallade "tophemliga" dokument, återfanns från Trumps hem.
Trump sa förra veckan på sociala medier att dokument som FBI påstås ha tagit i beslag var "alla avhemliga sekretessbelagda" och agenter "kunde ha haft [dokumenten] när de ville utan att spela politik och bryta sig in i Mar-a-Lago."
Han tillade, "Den var i säker förvaring, med ett extra lås satt på enligt deras begäran."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram