Försvarets Tillväxtsbehov & Ekonomisk Kris

2022-08-14
Är det inte lite märkligt att försvaret måste växa supersnabbt samtidigt som det är ekonomisk kris 🤔🇸🇪🥝
"Sveriges försvar ska växa. Men hur ska en organisation som är van vid att dra ned ställa om till att växla upp?
Officersförbundets ordförande Lars Fresker ser en myndighet som har svårt att sätta personalen i fokus och upplever en växande frustration och uppgivenhet på förbanden.
Fler värnpliktiga ska utbildas och nya regementen öppna. Instruktörer ska skickas till Storbritannien för att utbilda ukrainska trupper. Det är personalen som ska stå för tillväxten, men bland personalen jäser missnöjet över att man ska lösa fler uppgifter – utan att bli fler.
– Man har ju sett för sig att organisationen skulle växa i förhållande till de nya uppgifterna, men det blev en stor besvikelse, säger Lars Fresker.
Stor lojalitet
Han säger att det finns en stor lojalitet bland medlemmarna och en glädje över att försvaret äntligen växer efter år av neddragningar. Men samtidigt en besvikelse över att det inte finns personal så det räcker.
– Det finns en känsla av kollektiv utbrändhet, för att man går så tungt. Det kan man göra under kortare tid, men när man ser att det inte kommer något tillskott, när det inte vidtas några konkreta åtgärder, då går det inte i längden.
Många av de personalfrågor som uppmärksammats den senaste tiden – piloter som tar tjänstledigt på grund av dåliga pensions- och lönevillkor, soldater med tidsbegränsade anställningar som tvingas sluta – har sin grund i beslut som fattats för flera år sedan och som man försökt påverka under flera år."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram