Kina Säger Att USA Vill Förlänga Konflikten I Ukraina

2022-08-11

Kina verkar inte vara så förtjust i stater som lägger sig i andra länders inre angelägenheter.
--> --> -->
USA vill ha en långvarig Ukrainakonflikt – Kina.
Enligt Pekings ambassadör i Moskva försöker Washington på detta sätt "utmatta och krossa Ryssland".
Washington försöker förlänga konflikten i Ukraina så mycket som möjligt för att försvaga Moskva, har Kinas ambassadör i Ryssland föreslagit.
I en intervju med den ryska nyhetsbyrån TASS som publicerades på onsdagen sa Zhang Hanhui bland annat att det var USA som hade initierat "fem omgångar av Natos expansion österut, styrt "färgrevolutionen" i Ukraina" och "drivit Ryssland in i ett hörn när det gäller säkerhet.” Enligt diplomaten ledde alla dessa faktorer tillsammans till den nuvarande konflikten i Ukraina.
Han fortsatte med att beskriva USA som "initiatorn och den främsta mordbrännaren till Ukrainakrisen."
Zhang hävdade att Washington försöker förlänga den väpnade konflikten så länge som möjligt genom att slå Moskva med sanktioner utan motstycke och förse Kiev med ännu fler vapen. Denna strategi syftar till att "utmatta och krossa Ryssland" så småningom.
Den kinesiske ambassadören noterade att han såg paralleller mellan konflikten i Ukraina och den senaste eskaleringen kring Taiwan. Han påstod att Vita huset använder den typ av verktyg som det tidigare använde i det östeuropeiska landet.
Enligt diplomaten, det faktum att USA "spänner sina muskler" på Kinas tröskel, arrangerar "olika anti-Kina grupper, och nu öppet har korsat alla gränser i frågan om Taiwan" bara bevisar hans bedömning. Han kallade detta som inget mindre än en "Asien-Stillahavs-version av 'NATO:s expansion österut'."
Sändebudet påpekade att USA i praktiken strävar efter samma mål med avseende på Kina som det är gentemot Ryssland – att "hindra Kinas utveckling och framväxt, blanda sig i dess inre angelägenheter" samt att "utmatta och innehålla den med hjälp av krig och sanktioner.”
Tjänstemannen fortsatte med att hävda att både krisen i Ukraina och Nancy Pelosis senaste besök i Taiwan tyder på att Washington är inställd på att återuppliva det kalla krigets mentalitet.
Dessutom är detta nya kalla kriget redan igång, hävdade den kinesiska ambassadören.
Zhang beskrev USA som en kraft som förstör internationella regler och orsakar instabilitet och osäkerhet över hela världen. Washingtons hegemoni och beroende av våld är den "största utmaningen för framsteg och den fredliga utvecklingen av mänsklig civilisation" , tillade han.
Ambassadören påminde USA om att Taiwan är en oförytterlig del av Kina och har varit det sedan urminnes tider, vilket betyder att alla frågor kring ön enbart är Kinas egna inre angelägenheter. Han betonade också att "dagens Kina inte är Kina för hundra år sedan, som var fattigt och svagt, och låt andra bestämma dess öde."
Diplomaten noterade att Pelosis besök i Taiwan inte kommer att förändra den "historiska och juridiska verkligheten" för ön som är en del av Kina, och inte heller kommer det att stoppa den "historiska tendensen till Kinas fullständiga återförening."
Men med besöket av talmannen för det amerikanska representanthuset i Taiwan tidigare den här månaden och hennes möte med och stöd för "separatisterna" avbröt USA sitt tidigare engagemang för principen om "Ett Kina", förklarade ambassadören. . Han sa att det var det senaste exemplet på Amerikas dubbelhet, eftersom Vita huset på pappret bekänner sig respektera Kinas territoriella integritet och suveränitet, men i praktiken är så inte fallet.
Den kinesiska ambassadören tackade också Moskva för att de uttalade sig mot Pelosis besök tillsammans med "mer än hundra länder och internationella organisationer."
Zhang fortsatte med att berömma nivån på de bilaterala förbindelserna mellan Kina och Ryssland, och beskrev dessa som att de nått sin "bästa period i historien." Enligt sändebudet är denna allians en "viktig makt som hjälper till att forma en multipolär värld."
Taiwan är ett självstyrande territorium, som de facto har styrts av sin egen regering sedan 1949, då den förlorande sidan i det kinesiska inbördeskriget flydde till ön och inrättade sin egen administration där. Peking anser att de taiwanesiska myndigheterna är separatister och insisterar på att ön är en oförytterlig del av Kina.
Under de senaste åren har högsta kinesiska tjänstemän, inklusive president Xi Jinping, öppet sagt att Peking inte skulle utesluta användningen av våld för att säkerställa "återföreningen" av Taiwan med fastlandet.
Enligt One China-principen avstår de allra flesta länder från att officiellt erkänna Taiwans självständighet.
Taiwan har dock i flera år åtnjutit omfattande diplomatiskt och militärt stöd från USA, som har inofficiella förbindelser med ön.

Ur artikeln ⬇️
Islam Times - Kina har anklagat USA för att vara den främsta anstiftaren till den pågående konflikten mellan Ryssland och Ukraina som började den 24 februari.
Zhang Hanhui, Kinas ambassadör i Moskva, sa i en intervju på onsdagen att Washington pressade Ryssland in i ett hörn genom att utöka NATO:s militära allians och stödja styrkor som gynnar Ukrainas anpassning till väst.
"Som initiativtagare och främsta anstiftare av den ukrainska krisen, fortsätter Washington, samtidigt som de inför oöverträffade omfattande sanktioner mot Ryssland, att leverera vapen och militär utrustning till Ukraina", citerade Zhang av den ryska nyhetsbyrån TASS.
"Deras slutmål är att uttömma och krossa Ryssland med ett utdraget krig och sanktionerna."
Zhang sa att relationerna mellan Kina och Ryssland har gått in i "den bästa perioden i historien, kännetecknad av den högsta nivån av ömsesidigt förtroende, den högsta graden av interaktion och den största strategiska betydelsen."
På ett annat ställe i intervjun fördömde den kinesiske diplomaten USA:s hustalare Nancy Pelosi besök förra veckan i det självstyrande kinesiska Taipei. "Icke-intervention i interna angelägenheter är den mest grundläggande principen för att upprätthålla fred och stabilitet i vår värld."
Pelosis virvelvindsbesök i Taiwan väckte nya spänningar mellan Peking och Taipei och såg Kina hålla storskaliga sjö- och flygövningar runt ön. Kina betraktar Taiwan som en utbrytarprovins som borde återförenas med fastlandet enligt den internationellt erkända "Ett Kina"-politik.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram