Executive Order on Amending Executive Order 13959

2022-08-11

https://trumpwhitehouse.archives.gov/presidential-actions/executive-order-amending-executive-order-13959-addressing-threat-securities-investments-finance-communist-chinese-military-companies/?fbclid=IwAR2d2hdv0P6fp4ho3c0yO1oh10sPmlVS5ldpfo0CTc4ANBmkwzsb6sdlQak

Executive Order on Amending Executive Order 13959 – Att ta itu med hotet från värdepappersinvesteringar som finansierar kommunistiska kinesiska militära företag
-------------------------------------------
Ett litet exportberoende land vars humanitära stormaktskap bygger på att ett fåtal svenskar på ett brutalt vis lägger sig i Kinas inre angelägenheter i över 200 år.
Panda Electronics är ett bolag som ägs av den kinesiska staten och Ericsson. Ericsson har använt strategiska komponenter för sin 5g-utrustning från ett samriskföretag de äger ihop med kinesiska statsägda Panda Electronics
Ericsson står under DoJ( Amerikanska Justitiedepartementet) sedan november 2019 och ändå äga bolag ihop med de Kinesiska staten som då också riskerar att komma i kontakt med den kinesiska militären.
.
Investors fotavtryck över hela den geopolitiska scenen⬇️
Ericsson har över 60 000 patent och har fler investeringar gjorda i Kina, än vad Kina förfogar över i hela Sverige. Ericsson ingår dessutom i en koncern tillsammans med ABB, som kontrollerar stora delar av den kinesiska kraftförsörjningen och som har sin datalagring i Kina i Huaweis "moln".
-------------------------------------------
NATIONELL SÄKERHET OCH FÖRSVAR
Jag, DONALD J. TRUMP, USA:s president, för att vidta ytterligare åtgärder med avseende på den nationella nödsituationen som förklarats i verkställande order 13959 av den 12 november 2020 (att adressera hotet från värdepappersinvesteringar som finansierar kommunistiska kinesiska militära företag ), för att ta itu med hotet från Folkrepubliken Kinas militärindustriella komplex, beställ härmed enligt följande:
Avsnitt 1 . Avsnitt 1(b) och (c) i Executive Order 13959 ändras till att lyda enligt följande:
"(b) Utan hinder av underavsnitt (a)(i) i detta avsnitt, alla transaktioner som ingås på eller före 23:59 östlig standardtid den 11 november 2021, enbart för att avyttra, helt eller delvis, från värdepapper som någon En person i USA som hålls från.
Och med 09:30 östlig standardtid den 11 januari 2021 i ett kommunistiskt kinesiskt militärkompani enligt definitionen i avsnitt 4(a)(i) i denna order, är tillåten. Från och med 23:59 östlig standardtid den 11 november 2021 är innehav av sådana värdepapper förbjudet av en person i USA.
(c) Utan hinder av underavsnitt (a)(ii) i detta avsnitt, för en person som fastställts vara ett kommunistiskt kinesiskt militärföretag i enlighet med avsnitt 4(a)(ii) eller (iii) i denna order, varje transaktion som ingåtts den eller före 365 dagar från datumet för sådant beslut, enbart för att avyttra, helt eller delvis, från värdepapper som någon amerikansk person innehade i en sådan person.
Från och med datumet 60 dagar från datumet för sådant beslut, är tillåtet. Från och med 23:59 östlig standardtid på datumet 365 dagar efter datumet för sådant beslut är innehav av sådana värdepapper förbjudet av en person i USA."
Sec . 2 . Underavsnitten (a)(ii) och (iii) i avsnitt 4 i Executive Order 13959 ändras till att ha följande lydelse:
"(ii) varje person som försvarsministern, i samråd med finansministern, offentligt listar som ett kommunistiskt kinesiskt militärföretag som uppfyller kriterierna i avsnitt 1237(b)(4)(B) i Public Law 105-261 , som ändrats genom avsnitt 1233 i Public Law 106-398 och avsnitt 1222 i Public Law 108-375, och som verkar direkt eller indirekt i USA eller någon av dess ägodelar, tills försvarsministern avlägsnar en sådan person från sådan lista.
Denna definition ska gälla oavsett om försvarsministern måste tillhandahålla rapporten som beskrivs i avsnitt 1237(b)(2) i Public Law 105-261, som ändrats av avsnitt 1233 i Public Law 106-398 och avsnitt 1222 i Public Law 108 -375; eller
(iii) varje person som finansministern offentligt listar som uppfyller kriterierna som beskrivs i avsnitt (a)(ii) i detta avsnitt , eller offentligt listar som ett dotterbolag till en person som redan fastställts vara ett kommunistiskt kinesiskt militärföretag, tills finansministern fastställer att en sådan person inte längre uppfyller dessa kriterier och tar bort en sådan person från en sådan lista."
Sec . 3 . Avsnitt 4(e) i Executive Order 13959 ändras till att lyda enligt följande:
"(e) termen "transaktion" avser köp för värde, eller försäljning, av något börsnoterat värdepapper; och".
Sec . 4 . Allmänna bestämmelser . (a) Ingenting i denna ordning ska tolkas för att försämra eller på annat sätt påverka:
(i) den befogenhet som enligt lag beviljas en verkställande avdelning eller byrå, eller chefen för denna; eller
(ii) funktionerna för direktören för kontoret för förvaltning och budget i samband med budgetförslag, administrativa eller lagstiftningsförslag.
(b) Denna order ska genomföras i enlighet med tillämplig lag och under förutsättning att anslag finns tillgängliga.
(c) Denna order är inte avsedd att, och skapar inte, några rättigheter eller förmåner, materiella eller processuella, verkställbara enligt lag eller i rättvisa av någon part gentemot USA, dess departement, byråer eller enheter, dess tjänstemän, anställda , eller agenter eller någon annan person.
DONALD J. TRUMP
VITA HUSET,
13 januari 2021.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram