Kina Minskar Banden Med USA

2022-08-05

--> --> -->
Kina minskar banden med USA.
Peking har avbrutit kommunikationen med Washington i flera områden som vedergällning för Nancy Pelosis resa till Taiwan.
Kina har beslutat att bryta de diplomatiska förbindelserna med USA i ett antal militära och civila områden, meddelade utrikesministeriet på fredagen. Delegeringen av band är Pekings sätt att hämnas för veckans besök i Taiwan av talmannen för det amerikanska representanthuset Nancy Pelosi.
Ministeriet släppte en lista över områden där det inte längre kommer att finnas kommunikation mellan kinesiska och amerikanska tjänstemän. Det inkluderar arbetsmöten mellan försvarsdepartement, konsultation om sjösäkerhet, samarbete om illegal migration, rättshjälp, gränsöverskridande brottslighet, drogkontroll och klimatförändringar. Ett planerat telefonsamtal mellan högre militära befälhavare i de två nationerna har också ställts in, sa uttalandet.
Tidigare på fredagen tillkännagav det kinesiska utrikesdepartementet personliga sanktioner mot Pelosi och hennes närmaste familjemedlemmar.
Pelosi besökte Taiwan denna vecka trots upprepade invändningar från Peking. Den självstyrda ön hävdas vara en del av Kina, där USA formellt har erkänt ett-Kina-politiken sedan 1970-talet.
Washington upprätthöll informella band med Taipei även efter att ha bytt diplomatiskt erkännande till Peking. Under de senaste åren har efterföljande amerikanska administrationer i allt högre grad behandlat Taiwans regering som en representativ nation. Peking säger att Washington medvetet undergräver status quo och uppmuntrar separatism i Taiwan.
Medan Vita huset försökte ta avstånd från Pelosi och hävdade att det var hennes oberoende beslut att besöka Taiwan, tog tjänstemän i Peking det som en del av en uppfattad policy att undergräva dess anspråk och hotade konsekvenserna.
Kinas folkets befrielsearmé inledde stora övningar runt ön, vilka kinesiska medier beskrev som en repetition av en fullständig blockad. Peking införde också handelsrestriktioner för Taiwan.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram