Rysslands Största Hot

2022-07-31

På flottans dag säger Putin att USA är det största hotet mot Ryssland
President Vladimir Putin undertecknade på söndagen en ny marindoktrin som utgjorde USA som Rysslands främsta rival och anger Rysslands globala maritima ambitioner för avgörande områden som Arktis och i Svarta havet.
När Putin talade på Rysslands flottans dag i den tidigare kejserliga huvudstaden St Petersburg grundad av tsar Peter den store, berömde Putin Peter för att han gjort Ryssland till en stor sjömakt och ökat den ryska statens globala ställning.
Efter att ha inspekterat flottan höll Putin ett kort tal där han lovade att vad han utropade som Rysslands unika Zircon-hypersoniska kryssningsmissiler och varnade för att Ryssland hade militär inflytande att besegra eventuella angripare.
Strax före talet undertecknade han en ny 55-sidig marindoktrin, som anger de breda strategiska målen för Rysslands flotta, inklusive dess ambitioner som en "stor sjömakt" som sträcker sig över hela världen.
Det största hotet mot Ryssland, säger doktrinen, är "USA:s strategiska politik för att dominera världshaven" och NATO:s militärallians förflyttning närmare Rysslands gränser.
Ryssland kan använda sin militära styrka på lämpligt sätt för situationen i världshaven om andra mjuka makter, såsom diplomatiska och ekonomiska verktyg, skulle vara uttömda, säger doktrinen.
Putin nämnde inte konflikten i Ukraina under sitt tal men den militära doktrinen förutser en "omfattande förstärkning av Rysslands geopolitiska position" i Svarta och Azovska havet.
Den anger också Ishavet, som USA upprepade gånger har sagt att Ryssland försöker militarisera, som ett område av särskild betydelse för Ryssland.
Rysslands vidsträckta 37 650 km (23 400 mil) kustlinje, som sträcker sig från Japanska havet till Vita havet, inkluderar även Svarta havet och Kaspiska havet.
Putin sa att leveransen av Zircon-hypersoniska kryssningsmissiler till amiral Gorshkov-fregatten skulle påbörjas inom några månader. Platsen för deras utplacering skulle bero på ryska intressen, sade han.
"Nyckeln här är den ryska flottans förmåga... Den kan reagera blixtsnabbt på alla som bestämmer sig för att inkräkta på vår suveränitet och frihet."
Hypersoniska vapen kan färdas med nio gånger ljudets hastighet, och Ryssland har genomfört tidigare testlanseringar av Zircon från krigsfartyg och ubåtar under det senaste året.
På Krim sa Sevastopols guvernör Mikhail Razvozhayev att ukrainska styrkor slog till mot högkvarteret för Rysslands Svartahavsflotta i den ryskhållna hamnstaden tidigt på söndagen och skadade fem anställda.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram