Storbritanniens premiärminister, som ska lämna sitt uppdrag i september, har varnat för att hans efterträdare kan försöka gå med i EU igen.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson hävdade i parlamentet på måndagen att Labourpartiet och den så kallade "djupa staten" skulle försöka återansluta sig till Europeiska unionen när han lämnar sitt uppdrag i september. Labourledaren Keir Starmer kallade Johnsons kommentarer "villfarliga".
Med en tävling för det konservativa partiet för att ersätta Johnson för närvarande i full gång, vann den ansträngda premiärministern en förtroendeomröstning i parlamentet på måndagen, vilket säkerställer att han kommer att sitta kvar tills hans parti utser en efterträdare i september. Omröstningen kallades av regeringen själv, som svar på en motion från Labour om att kritisera Johnson.
"Vissa människor kommer att säga när jag lämnar ämbetet att detta är slutet på Brexit ... och ledaren för oppositionen och den djupa staten kommer att segra i sin komplott att dra oss tillbaka i linje med EU som ett förspel till vår eventuella återkomst." förklarade Johnson före omröstningen.
"Vi på den här sidan av kammaren kommer att bevisa att de har fel, eller hur?" fortsatte han i en fråga riktad till Tory-parlamentsledamöter.
Populariserad av USA:s förre president Donald Trump är "den djupa staten" en fras som används för att beteckna de legioner av regeringsbyråkrater, underrättelsetjänstemän och medhjälpare som, trots att de är ovalda, arbetar för att forma politiken. Trump anklagade upprepade gånger dessa tjänstemän för att arbeta för att stoppa hans agenda under hela hans presidentperiod.
Johnson utnämnde Starmer, den skotska självständighetsrörelsen och de liberala demokraterna som spelare i den förmodade "deep state" -komplotten, men pekade inte finger åt några uppfattade gärningsmän inom statsförvaltningen.
Medan Starmer kampanjade 2019 för en andra folkomröstning som syftade till att häva 2016 års omröstning om att lämna EU, har han sedan dess vänt sig mot Brexit. Samtidigt som han beskrev resultatet av folkomröstningen som "katastrofaliskt" , lovade han tidigare denna månad att inte försöka få tillbaka Storbritannien till EU:s inre marknad eller tullunion, och sa att han skulle "få Brexit att fungera."
Johnson var tveksam. "Har ingen tvekan, om han någonsin skulle komma till makten med sin hopplösa koalition av liberala demokrater och skotska nationalister, skulle han försöka göra det igen med korthet," sa premiärministern om Starmer och hans misslyckade försök att "kullkasta folkets vilja".
"Vanförställningen tar aldrig slut," svarade Starmer. "Vilken lättnad för landet att de äntligen lyckades sparka honom."
Bara tre kandidater återstår i jakten på att efterträda Johnson, med en uppsättning för eliminering efter att en näst sista omröstningsomgång avslutades på onsdagen. Den tidigare kanslern Rishi Sunak får för närvarande flest röster, med handelsminister Penny Mordaunt och utrikesminister Liz Truss på andra respektive tredje plats.
När listan har minskat till två kandidater kommer det konservativa partiets cirka 150 000 medlemmar över hela landet att delta i en brevröstning för att utse en vinnare.