Journalistdödsönskande Zelensky

2022-06-30

Men nu då... medan de gulblå flaggorna fortfarande lyser hos de som ännu inte förstått symboliken med Ukrainska flaggor hängivet vindicerade att Ukraina är ett land värt epitetet demokrati i denna globala valutaregimsdiktatur.
Ur artikeln ⬇️
Zelenskys övergång från clown till president till diktator har varit skrämmande för Ukraina. Han har förbjudit oppositionspartier, bränt tusentals ryska böcker och stryper nu pressfriheten.
Kiev utkämpar enligt västerländsk propaganda ett krig för att bevara sin suveränitet och ideologi. Men om själva pressfriheten är spärrad i Ukraina bör västmakterna som utropar sig själva vara demokratins förkämpar återigen tänka på sitt stöd till Zelenskys diktatorregim.
Press- och yttrandefrihet är demokratins grundpelare. Åtgärder bör endast vidtas mot journalister om de på något sätt levererar nyheter eller utför åtgärder som kan bli ett hot mot ett lands nationella säkerhet.
Slutet på pressfriheten i Ukraina⬇️
Den ukrainska journalisten Sonya Lukashova hamnade på den ökända Mirotvorets ("Peacemaker") webbplats i efterdyningarna av att hon skrev en artikel som hävdade att uppgifterna om anklagelser om rysk militär våldtäkt som landets före detta människorättschef, Lyudmila Denisova, tagit fram var falska
Mirotvorets är en statlig enhet under Ukrainas säkerhetstjänst som tar fram en lista över personer och organisationer som anses vara "Ukrainas fiender". Lukashova skrev stycket som publicerades av tidningen Ukrainskaya Pravda (Ukrainska sanningen) nyligen. Verket skapat av henne citerade många officiella källor som proklamerade "våldtäktsanklagelsen" mot ryssar falsk och grundlös.
Zelensky falska siffror⬇️
Zelenskij och hans allierade har citerat ett mycket hajpat antal offer på den ryska sidan för att demotivera den ryska allmänheten, men sanningen kan ses på marken med de ryska styrkornas snabba frammarsch.
Att påstå ryska soldater för brutala krigsförbrytelser som våldtäkter och mindre övergrepp är för skamligt för att göras av ett lands president.
Rapporten nämnde:⬇️
"Ukrainska brottsbekämpande tjänstemän försökte undersöka Denisovas påståenden men hittade inga bevis för att backa upp dem.
Efter att ha förhört Denisova flera gånger upptäckte tjänstemän att hon hade fått alla sina explosiva avslöjanden från sin dotter, Alexandra Kvitko, "över te". Den senare drev en "psykologisk hotline" för offer för krigstidsvåld, inrättad i samarbete mellan Denisovas kontor och UNICEF."
Kvitko påstod sig ha tagit emot tusentals samtal varav cirka 450 angående mindre missbruk men samtalsloggarna bekräftar att endast 92 samtal togs emot.
Utbredd korruption på de högsta nivåerna i Zelensky-regeringen och deras komplott att avveckla falsk propaganda för att smutskasta bilden av ryska soldater har nu avslöjats, allt tack vare modiga journalister som Lukashova, vars framtid nu ligger i djup osäkerhet.
Den allvarliga motreaktionen har observerats från välkända ukrainska personer mot Lukashova, och för vad, för att få fram "Sanningen".
Politisk kommentator och framstående anhängare av ex-presidenten Petro Porosjenko, Taras Berezovets, anklagade till exempel på ett rakt sätt reportern för att producera förstklassigt material för "rysk propaganda".
Lukashovas material har citerats mycket hårt av rysk propaganda”, sa Berezovets i ett inlägg på sociala medier.
Även om Berezovets borde förstå att oavsett om det är "rysk propaganda" eller inte, bör sanningen inte innehållas i någon form.
Dessutom bör en regeringsstödd organisation som Mirotvorets som tar fram en lista över människor som de utropar "antiukrainare" inte vara en del av en sund demokrati eftersom den motiverar illegala grupper att främja våld utan att behöva vidta rättsliga åtgärder, något vi är säker på att Mr Zelensky skulle vilja

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram