Ukrainsk Självständighetsstatus

2022-06-29

NOD Ryssland 🇬🇧, [2022-06-29 10:34]
[Vidarebefordrad från National Z Course]
Återkallande av erkännandet av Ukrainas självständighet
Enligt internationell rätt erkändes vårt fosterlands gränser efter andra världskrigets resultat. Det här är Sovjetunionens gränser - en av segermakterna. Allt som händer inom dessa gränser är vår inre angelägenhet, och ingen av utlänningarna har rätt att blanda sig i det.
Ukrainas territorium (ukrainska SSR) är en del av Sovjetunionens territorium. Men 1991 förstörde förrädare ledda av Gorbatjov och Jeltsin vår enade stat.
Den 24 augusti utropade den högsta sovjeten i den ukrainska SSR (nuvarande Rada) Ukrainas självständighet. Den 1 december hölls en folkomröstning i Ukraina. På den stödde majoriteten av invånarna handlingen om självständighet.
Men enligt lagen räckte detta inte för att republiken skulle skilja sig från Sovjetunionen. Enligt lagen (https://t.me/nationkurs/15278) "Om förfarandet för utträde av republiken från unionen" förlängdes hela förfarandet med 5 år. Förlikningskommissioner med Moskva skulle skapas för frågor om egendom, finanser, skulder och de väpnade styrkorna. Separat skulle statusen för Krim och västra Ukraina, som blev en del av landet efter 1922, diskuteras. Samtidigt borde Sovjetunionens lagar ha varit i kraft under hela övergångsperioden.
Inget av detta gjordes. Den 2 december erkände Jeltsin, på uppdrag av en annan facklig republik - RSFSR, Ukrainas självständighet. Detta är ungefär detsamma som nu Moskva-regionen erkänner Buryatiens självständighet.
Men för hela världen såg det ut (https://t.me/nationkurs/17848) så att Moskva erkände självständigheten för en del av sitt territorium. Samma dag erkändes Ukrainas självständighet av Polen och Kanada, och i slutet av 1991 ytterligare 49 främmande stater.
Ryssland erkänner fortfarande Ukraina som en självständig stat. Men ingenting hindrar oss från att dra tillbaka detta erkännande. Från och med nu kommer Ukraina att bli en delvis erkänd stat – ungefär som Kosovo. Och vi kommer redan att kunna förbjuda alla utlänningar att leverera vapen till Ukraina, och förklara alla anhängare till Kievregimen separatister.
Det här är ett annat samtal. I hela världens ögon kommer Ryssland att bli den försvarande sidan. Alla länder håller med om resultatet av andra världskriget, och ingen är redo att öppet stödja separatisterna i en kärnvapenmakt.
Men för en sådan vändning måste vårt samhälle mogna. Vi måste komma ihåg att Ukraina är en del av vårt tusen år gamla fädernesland, och inte ett främmande land. Och Kiev, och Lvov, och Odessa och Kharkov - det här är våra städer, som Chelyabinsk, Derbent, Chita eller Belgorod. Och alla invånare i Ukraina är också "vi", precis som invånarna i Maykop, Yakutsk, Jalta eller Tyumen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram