Bidens USA & Indien

2022-06-29

Det var några riktigt bra tider mellan USA och Indien när nationerna blev mer stödjande mot varandra och fokuserade på att förbättra de bilaterala banden. Men sedan 2021 vänder USA igen mot Ryssland.
Demokraterna har aldrig sett Indien som en framväxande global makt. Deras anti-indiska hållning skrivs och nämns många gånger i historien. Genom krig, kärnvapenprov och till och med interna frågor har demokraterna varit motståndare till Indien.
Nu med Biden inne i Vita huset upprepas kursen. Joe Biden försöker ständigt få Indien att oroa sig från den globala scenen, men han misslyckas totalt. I artikeln nedan kommer vi att prata om hur Biden är så stenhård när det gäller att oroa Indien.
USA:s historia med Indien⬇️
Tillbaka på 1900-talet försökte USA störa Indien många gånger. För det första, under Indo-Pak-kriget, var USA emot Indiens agerande i östra Pakistan, för närvarande Bangladesh. USA ignorerade Indiens begäran till Pakistan om att stoppa folkmordet i östra Bengalen. Dessutom skyllde de folkmord på Indien och till och med pressade flottan att stödja Pakistan.
Till och med Indiens första kärnvapenprov före Pokhran blockerades avsiktligt av USA och efter kärnvapenprovet i Pokhran sanktionerades Indien av USA:s förre president Bill Clinton.
Relationerna mellan de två nationerna började förändras efter 2014 när Indien valde Narendra Modi till premiärminister. Det enda syftet med Modi under hans första mandatperiod var att förbättra banden med världen och göra Indien till en av de stora globala aktörerna.
Och Modis handlingar har också burit frukt. Relationerna mellan Indien och USA började lätta, främst efter att Donald Trump valdes in i Vita huset.
Indien befäste sin position i stora allianser som QUAD och G20. De bilaterala förbindelserna mellan Indien och USA utvecklades till ett " globalt strategiskt partnerskap " eftersom Trump också var för sådana motioner
USA går tillbaka till Indiens fiender⬇️
När "Sleepy Joe" är på posten som resident, ser USA nu inte ut att vara på humör att utöka sina band med Indien. Tro det eller ej, Biden mjuknar verkligen upp för Indiens fiender och återställer dess gamla status quo.
USA hjälpte nyligen Pakistan, ett land känt för att begära lån från hela världen, med att få ytterligare ett lån från IMF. För att nå en överenskommelse med Internationella valutafonden (IMF) bad Pakistan USA om hjälp.
Strax innan detta togs Pakistan också bort från FATF:s grå lista vilket gjorde det berättigat att få lån. Så det är uppenbart att USA verkligen hjälpte Pakistan med avsikt.
Inte bara detta, utan USA försöker också driva Indiens grannar mot Indien.
USA erbjöd Nepal militärallians, nämligen SPP (State Partnership Programme), möjligen för att hjälpa till att befästa sin ståndpunkt mot Indien mitt i Lipulekhs oro. Även om Nepal övergav avtalet i sista minuten och hävdade att det inte kommer att acceptera ett avtal som går emot Nepals alliansfria utrikespolitik.
Dessutom är USA nuförtiden på humör att sätta press på Indien över påstådda kränkningar av mänskliga rättigheter och isolera sig över anpassningen till Ryssland. Listan över USA:s aktioner mot Indien är nästan aldrig sinande.
Fortfarande ett misslyckande⬇️
Tja, trots alla dessa avskyvärda försök, är USA fortfarande oförmöget att oroa Indien, varför? Svaret är ganska uppenbart, Indiens stigande ställning över hela världen. Narendra Modi har blivit en slags global ledare som alla gillar att ha goda relationer med.
Indien har etablerat goda villkor med alla nationer på jorden utom några i väst, på grund av ideologiska skillnader. Även under covid -19-pandemins deltavåg fortsatte Indien att ge hjälp till världen, trots att det försummades av väst i Indiens mest desperata stund.
Sammanfattningsvis, om Sleepy Joe fortsätter sin anti-Indien hållning, kommer han att förlora en annan viktig. I USA:s historia har det aldrig varit ett stöd för Indien, nu börjar allt komma tillbaka till ruta ett.
Hur som helst, det kommer inte att lyckas om det försöker väcka konflikter mellan Indien och dess grannar eftersom de alla har en benägenhet att stödja Indien och dessa småskaliga territoriella tvister är ganska sällsynta.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram