I sitt försök att uppvakta Turkiet kommer Nato att förlora kurder till Ryssland för alltid
Jens Stoltenberg är på väg att kapitulera till Turkiet och Erdogan och slänga kurderna till vargarna.
Om Stoltenberg tror att Finland och Sverige på liknande sätt skulle följa Erdogans krav har han fel. Denna debatt mellan de två nordiska länderna och Turkiet kommer bara att intensifieras och försenar deras antagande.
Dessutom kommer åtgärden att ytterligare stärka Rysslands position i Syrien. Putin kommer utan tvekan att få det sista skrattet.
Turkiet har länge varit känt som en nation som först ser sin vinst och sedan pratar om frågan. Den senaste tiden har Turkiet gjort nyheterna eftersom det blockerar Natos medlemskap i Sverige och Finland.
De två länderna är avgörande i Natos kampanj mot Ryssland. Efter att ett land bestämt sig för att söka medlemskap i Nato måste alliansens 30 medlemmar enhälligt gå med på att erbjuda en formell inbjudan, som följs av medlemskapsförhandlingar.
Med tanke på Turkiets hållning förefaller dock två nordiska länders inträde vara problematiskt
Allt detta medan ansträngningar gjordes för att tvinga Turkiet att ändra sin hållning. Men när inget löste sig har Stoltenberg äntligen bestämt sig för att böja sig för wannaben 'khalifa'.
Nato kapitulerar till Turkiet
Det huvudsakliga stridsområdet mellan Turkiet och de nordiska länderna är den kurdiska militanta rörelsen. Turkiets president förklarade sitt motstånd mot att Sverige och Finland går med i Nato genom att hänvisa till deras stöd för kurdiskt uppror, som Turkiet ser som en säkerhetsrisk.
Du förstår, NATO-partnerna har använt varje teknik i boken för att övertyga Erdogan fram till denna punkt. Men efter att alla andra ansträngningar misslyckats ser Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg ut att ha kastat sig in i turkiska krav.
Under ett besök i Finland uttalade Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg att Turkiets säkerhetsoro över att Finland och Sverige går med i Nato är legitima . "Detta är legitima farhågor.
Det här handlar om terrorism och vapenexport”, sa Stoltenberg under en gemensam presskonferens med Finlands president Sauli Niinisto i Nådendal, Finland.
På grund av sitt strategiska läge vid Svarta havet mellan Europa och Mellanöstern karakteriserade Stoltenberg Turkiet som en kritisk NATO-allierad, med hänvisning till Ankaras stöd till Ukraina sedan Ryssland invaderade den 24 februari.
Detta är verkligen en helomvändning av Stoltenberg eftersom han tidigare var övertygad om att Natos allierade på något sätt skulle övertyga Erdogan att utöka sitt stöd för medlemskapsansökan. Men nu verkar han ha lämnat de två nordiska nationerna att klara sig själva.
En vinst för Ryssland?
I flera år har Nato på något sätt hjälpt kurdisk militans över hela världen. Det mest framträdande exemplet är Syrien. De syriska demokratiska styrkorna i Syrien har länge fått stöd av USA i dess försök att kontrollera det syriska territoriet. Men det misslyckades när Ryssland stödde ledaren Bashar Al Assad tog över regionen.
Stoltenbergs underförstådda godkännande av Erdogans krav visar att Nato är villig att överge sitt bistånd till kurderna för att vinna Ankaras gunst. Att avskeda kurderna skulle dock bara innebära att Nato skjuter sig själv på foten.
Kurdiska militanter kommer definitivt att stå på Rysslands sida i ett sådant scenario. Kurder och den Ryssland-stödda Bashar-al-Assad-regimen har redan indikerat att de kommer att samordna sig för att trycka tillbaka Turkiet i norra Syrien.