När Ukrainas president Volodymyr Zelensky dök upp på World Economic Forum i måndags hade han två stora krav: Fler sanktioner och fler vapen. Den stridslystna komikern " beordrade" Davos att dra ut företag från Ryssland, beslagta ryska tillgångar, sätta ett embargo på rysk energi och leverera fler och fler dödliga vapen till Kiev.
Ukraina vädjar inför Davos
Efter Zelenskij var det den ukrainske utrikesministerns tur att morra i Davos på onsdagen. Dmytro Kuleba sa att han hade kommit till Davos i ett "mycket svårt ögonblick i frontlinjen."
Den darrande ledaren sa vidare: "Slaget om Donbas är mycket likt striderna under andra världskriget. Vissa byar och städer, de finns inte längre. De förvandlades alla till spillror av rysk artillerield, av ryska raketsystem med flera uppskjutningar. Det är förödande
Ukraina gjorde ett ganska bra jobb med att förvandla Davos-podiet till en anti-Rysk plattform, men nu visar det sig att detta melodrama framfört av Zelensky och kompani gjorde liten skillnad för den tyska synen.
Tyskland deklarerade nyligen att man inte kommer att kunna leverera mycket eftertraktade Gepard-tankar till Ukraina före juli.
Tyskland kunde inte bry sig mindre
Med denna deklaration gjorde Berlin också klart att man inte kommer att ta hänsyn till Ukrainas brådska. Som svar på detta sa Anastasia Radina, en ledamot av det ukrainska parlamentet, till Reuters: "För oss är juli som "vad?"
Hon sa: "Låt oss fråga en mamma som tvingas sitta i en källare med sitt nyfödda barn som inte har någon modersmjölksersättning. … Hur långt från nu är juli för henne?”
Någon från Zelenskys stridsskadade regim borde berätta för Radina att det hennes nation efterfrågar inte är en spädbarnsersättning utan tunga artillerier och vapen, vars produktion och transport tar miljarder dollar och stora resurser.
Så trots att Zelenskij gråter ut mot Davos, beter sig Tyskland klokt nog att inte falla för Ukrainas krigsfälla.
Berlins fredsavtal med Moskva
Istället går Berlin nu mot att sluta ett inofficiellt fredsavtal med Moskva. På onsdagen hade Ryssland föreslagit att bygga en livsmedelskorridor mellan Ukraina och Europa för att hjälpa blocket att lindra sin livsmedelskris.
Rysslands vice utrikesminister Andrei Rudenko sa på onsdagen: "Ryssland är redo att tillhandahålla en humanitär korridor för fartyg som transporterar mat för att lämna Ukraina i utbyte mot att vissa sanktioner hävs."
Så, Rysslands erbjudande är enkelt: Ta bort sanktionerna från vår ekonomi och få dina matreserver fyllda till brädden
Och intressant nog överväger Tyskland nu att acceptera Rysslands erbjudande! En högt uppsatt tjänsteman i Berlin sa till media att förslaget var realistiskt.
Tjänstemannen sa: "Jag tror att för att häva någonting [som sanktioner] skulle vi inte förlita oss på [Rysslands] löften - vi skulle behöva se något hända på plats först - det är här komplexiteten i frågan lögner." Nu är det en dramatisk förändring i Tysklands Rysslandspolitik.
För Berlin är "sanktioner mot Ryssland" inte längre den största frågan, men stabiliteten i livsmedelsförsörjningen är det.
Tillsammans med bränslekrisen stirrar Berlin nu en spirande matkris i ögonen, som endast kan åtgärdas av Rysslands president Vladimir Putin. För närvarande kämpar EU för att säkra sin livsmedelsförsörjning från Ukraina på grund av den blockad som Ryssland införde i Svarta havet.
Så för att Tyskland ska kunna föda sin befolkning och hålla sina industrier igång är en vapenvila med Ryssland oundviklig.
Och det händer nu. Berlin lappar återigen upp med Ryssland, även om det är inofficiellt, men det är en officiell början på slutet av kriget i Ukraina.