Milanovics Ansökningsstoppsönskang

2022-05-19

Titta nu börjar det brännas under skosulorna på Bildt. 😉 "

Zoran Milanovic, Kroatiens president. Foto: Markus Schreiber/AP/TT
Den kroatiske presidenten Zoran Milanovic vill att Kroatien stoppar Sveriges och Finlands ansökan om medlemskap i Nato, i linje med sina tidigare uttalanden.

På en presskonferens under onsdagen sade Milanovic, som är mitt uppe i en dispyt med landets premiärminister Andrej Plenkovic, att Kroatien borde följa Turkiets exempel och säga nej till ansökan för att få igenom politiska förändringar.

Mer exakt vill han ändra på vallagarna i grannlandet Bosnien och Hercegovina, för att bosnienkroater lättare ska kunna väljas till ledande positioner.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har tidigare sagt att han inte kommer att rösta för ett svenskt medlemskap i Nato, och under onsdagen återupprepade han, bland annat, anklagelser om att Sverige skyddar medlemmar av terrorstämplade kurdiska PKK.

Turkiet och Kroatien är båda medlemmar i Nato, och samtliga medlemsländers parlament måste godkänna en utvidgning av militäralliansen."(TT)

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/lVmoXy/liverapportering-spanda-laget-kring-ukraina?pinnedEntry=898546

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram