Turkisk Kravlista

2022-05-18
Vilken omåttlig kravlista, man får ju när nog intrycket att omåttligheten utgör själva syftet..
"De turkiska kraven för att godkänna Sverige och Finland som Natomedlemmar uppmärksammas nu på flera håll i Ryssland. I en krönika för statliga ryska Ria Novosti beskriver nu Irina Alksnis skedet som en ”förnedring”. Nyhetsbyrån är en central röst i den ryska propagandamaskinen.
”Förnedringen kommer först och främst för finländarna och svenskarna själva, som beslutade sig för att göra Nato nöjd med sitt deltagande och förväntade sig att den röda mattan skulle rullas ut för dem. Men de är nu i stället dömda till den förolämpande rollen som bönfallande på tröskeln och vädjande om nåd”, skriver Irina Alksnis.
Turkiet har bland annat krävt att Sverige och Finland häver alla vapenembargon mot landet. President Recep Tayyip Erdogan kräver också att påstådda medlemmar inom PKK och Gülenrörelsen lämnas ut till landet.
”Blir mer smärtsamt för dem”
Enligt Bloomberg har Turkiet också militära krav, som att åter få använda det amerikanska stridsflygplanet F-35 och att sanktionerna för att landet köpt luftvärnsrobotsystemet S-400 från Ryssland ska tas bort.
”När det gäller de ryska S-400-systemen har väst fortfarande inte kunnat tvinga Ankara att ändra sin position”, skriver Alksnis.
Irina Alksnis nämner inte med ett ord kriget i Ukraina men skriver att det hade varit mer enkelt att förstå om Sverige gått med i Nato tidigare – när Ryssland inte hade något att sätta emot.
”Det går inte att räkna med att orsaka riktiga skador på Moskva, det kommer bli mer smärtsamt för dem själva”, skriver hon."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram