Sympati För Natomotståndare I DN

2022-05-14
" När den lite oroligare tid som nu väntar i skarven mellan ansökan och medlemskap är över kommer Sverige att vara ett säkrare land.
Tanken var nog att det skulle framstå som respektfullt och inlyssnande. Men ju längre tiden gått, desto mer parodiskt har det blivit: en charad där alla ska få säga sitt men under premissen att det inte spelar någon roll.
Blir det klave vinner jag. Krona, så förlorar du.
Allt detta måste vara olidligt för dem som tycker att det som är på väg att hända är fel.
För oss andra är det förstås lättare att smälta hyckleriet. Vi vet redan att S kommer att säga ja till Nato på söndag, och enligt uppgift kommer en medlemsansökan att lämnas in redan på måndag, efter att riksdagen sagt sitt. Och vi gör det betryggande nog tillsammans med Finland.
När den lite oroligare tid som nu väntar i skarven mellan ansökan och medlemskap är över kommer Sverige att vara ett säkrare land. Det är de här dagarna Magdalena Andersson kommer att bli ihågkommen för.
Men först kommer vi tvingas lyssna till en turkisk president som är skeptisk till vårt medlemskap, och ryska ledare som bara vet hur man talar genom hot.
Och så återstår förstås ett par scener av den socialdemokratiska föreställningen. Har utrikesministern bestämt sig nu då? undrade journalister på fredagen efter att hon presenterat den säkerhetspolitiska analysen. ”Självklart är det så att efter det här väldigt gedigna arbetet har jag min uppfattning klar”, intygade Ann Linde.
Kristallkulan är på plats."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram