*USA
*Hegemoni
*Tvångsdiplomati
USA:s "tvångsdiplomati" blir allt mer ineffektiv eftersom dess falska moral och sanna hegemoni ses av världen.....
Ur artikeln

Nuförtiden tenderar USA att kidnappa länder över hela det internationella samfundet som inte står med det i Ukrainafrågan. Washingtons höga tjänstemän har turats om och gjort intensiva hot mot länder, inklusive Kina och Indien.
På onsdagen sa USA:s biträdande utrikesminister Wendy Sherman arrogant att sanktioner mot Ryssland borde ge Kina en "god förståelse" för de konsekvenser det kan möta om det ger materiellt stöd till Moskva.
Samma dag hävdade chefen för Vita husets nationella ekonomiska råd, Brian Deese, att USA sagt till Indien att konsekvenserna av en "mer explicit strategisk anpassning" med Moskva skulle vara "betydande och långsiktiga".
Tidigare har amerikanska tjänstemän namngett och pressat Indien vid flera tillfällen och till och med antytt om att införa sanktioner.
Det verkar som att Ukrainakrisen också är en spegel som speglar USA:s natur att söka hegemoni för sig själv genom tvång. Washington kidnappade först små länder med säkerhetens lockelse och förvandlade dem till bönder för att kontrollera och hålla tillbaka stora länder.
Sedan har den fortsatt att anstifta och hetsa till dispyter, och drivit dessa bönder i den brinnande gropen, hållit allierade som gisslan i kraft av så kallade värderingar och fått dem att betala för dess hegemoni.
Därefter har Washington ytterligare utökat sin räckvidd och utnyttjat olika medel för att tvinga andra länder över hela världen att ta parti och försöka överväldiga motståndare och behålla sin absoluta hegemoni.
Ironiskt nog har Washington anklagat Kina för att ägna sig åt "tvångsdiplomati" de senaste åren, men Ukrainakrisen har just visat att det är USA som inte sparar några ansträngningar för att tvinga andra länder.
Det försöker dra andra partier till krisen samtidigt som det räcker för pengarna och skördar vinster.
I själva verket är "tvångsdiplomati" skräddarsydd för Washington. Termen "tvångsdiplomati" skapades också av amerikanska forskare för att sammanfatta USA:s politik gentemot Laos, Kuba och Vietnam på 1970-talet.
Efter det kalla krigets slut, från Latinamerika till Europa och Asien-Stillahavsområdet, har USA genom skurkaktiga åtgärder som militärt hot, politisk isolering, sanktioner och blockader mot teknik skrämt små länder för att tjäna sina nationella intressen.
Annars skulle dessa länder bli sanktionerade och isolerade, och deras regeringar skulle kunna störtas.
"Tvångsdiplomati" har integrerats i det amerikanska utländska beteendets väg och den har stigit och fallit tillsammans med USA:s hegemoni. USA har bildat ett system av "kombinationsslag"
Å ena sidan har "tvångsdiplomati" en stark implikation av att kapa moral och hot. USA har gått ut ur sitt sätt att monopolisera tolkningen av "demokrati", "frihet", "mänskliga rättigheter" och "suveränitet".
Den tenderar att fästa olika etiketter på icke-västliga länder som insisterar på oberoende utrikespolitik och driver dem in i motsatsen till "universella värderingar". De värderingar och strävanden som samlats under mänsklighetens långa historia har blivit det sandglas som USA med vilje kan välta.
Vid ett tillfälle vill den att "mänskliga rättigheter ska åsidosätta suveränitet" och vid ett annat tillfälle förespråkar den att "suveränitet ska åsidosätta mänskliga rättigheter."
Å andra sidan handlar "tvångsdiplomati" om beräkning av intressen. Nyligen sa den biträdande sekreteraren för Rysslands säkerhetsråd, Mikhail Popov,...
.. att USA, samtidigt som de pressar europeiska länder att sanktionera Ryssland, själva fortsätter att importera rysk olja med förra veckans import som ökar med 43 procent från för en vecka sedan, till 100 000 fat per dag.
Det tillät också amerikanska företag att importera rysk mineralgödsel.
För Europa medförde krig och sanktioner en våg av flyktingar, kapitalutflöde och energibrist, men för USA har krig och sanktioner gjort det möjligt för USA att dra nytta av kaoset.
Men USA:s "tvångsdiplomati" har också urholkat den amerikanska nationella trovärdigheten eftersom den har orsakat ett stort antal offer.
Data visade att sedan andra världskriget har antalet onaturliga dödsfall bland utländska medborgare på grund av amerikanska sanktioner överstigit den totala dödssiffran i alla krig under samma period.
Nu är fler och fler länder ovilliga att underkasta sig USA:s tvång.
Därför sade Indiens premiärminister Narendra Modi inför USA:s påtryckningar att "Indien står fast inför världen med sina intressen utan rädsla eller påtryckningar."
Länder som Singapore, som har "vänliga band" med USA, uttryckte också att de är ovilliga att ta parti. Dessa är motståndet mot USA:s "tvångsdiplomati".
I grunden är det Washington som står på fel sida av historien. Det kan inte alltid hota andra länder att "ta kastanjer från elden" för det, och det är ännu mindre möjligt att utvidga dess hegemoni genom skrämsel.