2022 04 01

2022-04-01

https://www.youtube.com/watch?v=cO-4YKtEeOA

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

Stöd oss:
SWISH: 076 - 118 25 68 (mottagare Caroline E.)

PATREON: https://patreon.com/defria_se

HEMSIDA: https://defria.se

FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

Tvärtemot förväntningarna om att Vladimir Putin bluffade om att samla in rubel i utbyte mot rysk energiexport, bekräftade ett dekret undertecknat av den ryske presidenten för ett ögonblick att så inte var fallet.
Enligt Bloomberg sa Putin att han hade undertecknat ett dekret som kräver betalning i rubel för rysk gasförsörjning, vilket enligt tidigare rapporter ska börja den 1 april. Enligt dekretet, medan Ryssland kommer att fortsätta att leverera gas till fastställda volymer och priser, kommer det att kräva att köpare av gas öppnar konton i ryska banker, och varnade för att Moskva kan stoppa gaskontrakt om köpare inte betalar i rubel; dessutom kan nya förfaranden i EUR eller USD blockeras. Putin pressade det som många såg som en bluff till kanten och sade att aktiva kontrakt kommer att stoppas om kraven inte uppfylls, och förklarade att åtgärden är avsedd att öka avvecklingen i nationella valutor.
Putins dekret följer en tidigare rapport i rysk press om att Gazprom undersökte alternativen för att stoppa gasleveranserna till Europa mitt i RUB-betalningsproblem. Det följer också kommentarer från Kreml som föreslog att det skulle undersöka idén från lagstiftare att be andra nationer att betala för ett bredare utbud av Rysslands export i rubel.

Mysen i poddformat (dvs enbart ljud) finns att spela upp eller ladda ner här
https://myspodd.defria.se

Följ De Fria på Telegram!
https://t.me/defria

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram