Ryssland Släpper Snart Ytterligare Dokument Från Ukrainska Biolaboratorier

2022-03-17
Den Svenska Syndaflodens Återkomst till sitt ursprung...

https://www.rt.com/russia/552128-ukraine-biolabs-documents-kharkov/

" Det ryska försvarsministeriet sa på torsdagen att det snart kommer att släppa ytterligare dokument som rör driften av Pentagon-finansierade biolaboratorier i Ukraina.
Moskva tror att de har varit involverade i forskning om biovapen. Ryska militära specialister på massförstörelsevapen analyserar dokument som erhållits från personal vid de ukrainska labben, sade ministeriets talesman Igor Konashenkov i en daglig briefing. Han hävdade att de detaljerade "genomförandet av USA i Ukraina av ett hemligt projekt för att studera hur människor kan infekteras från fladdermöss", vilket gjordes i Kharkov. Tjänstemannen sa att samma institut för experimentell och klinisk veterinärmedicin i den ukrainska staden arbetat i åratal för att studera under vilka förhållanden vilda fåglar som bär influensa kan orsaka en epidemi hos människor och för att bedöma skadorna som skulle bli resultatet.
Konashenkov förklarade inte varför sådan forskning skulle betraktas som militär till sin natur, enligt bedömningen av försvarsministeriet.
Talesmannen sa vidare att fler ukrainska dokument snart kommer att släppas om överföring av mänskliga prover från Ukraina till Storbritannien och andra europeiska nationer. Materialet kommer att åtföljas av ryska militära bedömningar av det arbete de beskriver, sade han.
Pentagon sponsrar dussintals labb runt om i världen under Defense Threat Reduction Agency (DTRA). Arbetet de gör, hävdar den amerikanska regeringen, är godartat och är avsett att övervaka uppkomsten av nya farliga infektioner. Länder som Ryssland och Kina tror att de kan vara mer olycksbådande till sin natur. USA:s vice utrikesminister för politiska frågor Victoria Nuland sa under ed att laboratorier i Ukraina har förstört forskningsmaterial för att förhindra Ryssland från att beslagta dem. Det var inte klart varför Washington såg scenariot som farligt. Amerikanska tjänstemän hävdade att patogenerna i fråga var rester av sovjetiska biovapenprogram, som Moskva förmodligen redan skulle ha tillgång till. Vissa amerikanska offentliga personer, som Fox News-värden Tucker Carlson och före detta kongressledamoten Tulsi Gabbard, attackerades för att de ställde frågor om de ukrainska laboratorierna, vilket antas vara att upprepa "rysk propaganda". Utahs senator Mitt Romney anklagade Gabbard för att ha spridit "förrädiska lögner" med sin oro över säkerheten för patogenprover i Ukraina.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram