Boris Föreslår Flyktingboenden

2022-03-15
Därifrån är steget till Indien kortare än vad många kommer ihåg 😉

https://www.di.se/live/boris-johnson-oligarkernas-hus-kan-bli-flyktingboenden/?fbclid=IwAR2sCaONwk5rENr5n1KTNhTdiixSQiiObgYTF1egBRCEt4U9YiQnh2GrDJA

"När de brittiska myndigheterna på måndagen öppnade för allmänheten att hjälpa flyktingar från Ukraina att hitta tillfälliga bostäder blev gensvaret stort.
Över 20.000 britter skrev på bara några timmar upp sig för att ta emot flyktingar, skriver The Times.
Hjälpprogrammet ska hjälpa flyktingar att bo i landet i upp till tre år och de ska då få tillgång till sjukvård, bidrag och utbildning.
De som tar emot flyktingar åtar sig att hjälpa dem i minst sex månader och kan få upp till 350 pund, motsvarande drygt 4.300 kronor, i månaden i bidrag.
Om de frivilliga inte skulle räcka till kan sanktionerade oligarkers hus bli aktuella som bostäder. Men hälsominister Sajid Javid betonar att det inte är ”den första” lösning regeringen tittar på.
I väntan på att ett sådant förslag kan bli verklighet har ett antal demonstranter ockuperat oligarken Oleg Deripaskas hus i Belgravia i centrala London.
”Det borde lämnas över till flyktingar från Ukraina och alla andra länder. Vi kommer att vara kvar här tills Putin avlutar kriget och flyktingarna kan återvända”, säger en av ockupanterna till AFP.
Deripaska var en av de ryska medborgare som förra veckan sattes upp på Storbritanniens sanktionslista. Hans tillgångar i landet har frysts och han får varken besöka Storbritannien eller göra affärer med personer eller företag i landet.
Nära tre miljoner människor har flytt striderna i Ukraina. Regeringen i London har kritiserats för att, till skillnad från EU, kräva att de som flyr till Storbritannien måste ansöka om visum.
32.000 har ansökt om visum i Storbritannien, på måndagen hade 4.000 fått sin ansökan godkänd."
Boris Johnson: Oligarkernas hus kan bli flyktingboenden

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram