"Rejält snuskig eller provocerande eller något hemskt. Något du aldrig skulle vilja säga, för då kommer din hjärna klicka igång och du kommer vara engagerad i att skydda det. Din reptilhjärna bryr sig inte ett dugg om att skydda något med utropstecken och litet b och stort H. Men du kan garanterat hålla en hemlighet. Har du en snuskig fantasi? Är det någon på jobbet du tycker är snygg? Det säger vi ju inte. Det säger vi aldrig. Det är knappt vi säger om vi betalar en psykolog. Herregud vi håller käft om det här till döden. Den mekanismen kan vi använda.
Enligt Nohlberg är principen inte enbart iögonfallande utan även vetenskapligt testad.
– Vi har studerat detta noga och det ger en enorm säkerhetsökning. Om du har fem eller fyra vanliga ord och kommer upp i en 20–25 tecken, en rimlig mening, då räcker det i säkerhet. Men har du ett lösenord på 10, 11 tecken det knäcker man i stort sett i realtid.
Även om många håller sina sexuella fantasier för sig själva behöver inte en ny lösenordsfras vara just din porrigaste drömbild.
– Principen är att man leker lite med det här formatet och det gör en jättestor skillnad, det gör att det är mycket lättare för folk att komma ihåg de här grejerna. Man får en relation till det, säger Marcus Nohlberg."