Intressant Svenskt Tigande

2022-03-01

Ja det blir ju alltmer intressant att vara svensk som tiger i det här läget, det kan ingen längre missa...

https://www.theepochtimes.com/russia-issues-warning-to-countries-supplying-weapons-to-ukraine_4307338.html?fbclid=IwAR3Uhhjc9oIZSO3zt8WNDL5gkiJCTeF61t8ioEV_NIYNxifx7MmDWg61XZk

" Rysslands utrikesministerium utfärdade på måndagen en uppenbar varning till EU-länder som tillhandahåller vapen till ukrainska försvarsstyrkor efter Rysslands invasion förra veckan.
"Det kommer att bli ett hårt svar på EU:s åtgärder. Ryssland kommer att fortsätta att säkerställa uppnåendet av viktiga nationella intressen oavsett sanktionerna eller deras hot. Det är dags att västerländska nationer inser att deras fullständiga dominans i den globala ekonomin för länge sedan är borta, säger utrikesministeriet till Interfax .
Den varnade då att "EU-medborgare och enheter som är involverade i leveransen av dödliga vapen, bränsle och smörjmedel till Ukraina kommer att bära ansvaret för eventuella konsekvenser av sådana handlingar för att manifestera sig under den pågående speciella militära operationen."
"De kan inte undgå att förstå hur farliga dessa konsekvenser är," sade ministeriet. Den förtydligade inte vilka påföljder eller bestraffningar Ryssland kan försöka utdöma.
Under den gångna helgen gick EU:s politiska beslutsfattare överens om att skicka vapen, ammunition och hjälp till ett värde av cirka 560 miljoner dollar till Ukrainas militär när den bekämpar en rysk invasion.
"För första gången någonsin kommer EU att finansiera köp och leverans av vapen och annan utrustning till ett land som är under attack", sa EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen under en presskonferens. "Detta är en vattendelare", tillade hon.
Samtidigt stängde EU ner sitt luftrum för alla ryska plan, inklusive kommersiella jetplan och privatflyg. Men Nato-tjänstemän och Vita husets pressekreterare Jen Psaki uteslöt i måndags att genomdriva en "flygförbudszon" över Ukraina, med argumentet att ett sådant drag skulle sätta USA och Nato i en direkt konfrontation med Ryssland.
Pentagons talesman John Kirby sa samtidigt att han avvisar Rysslands påståenden om att västländer eskalerar konflikten.
Rysslands president Vladimir Putin "är den som eskalerar detta och fortsätter att göra det", sa han till reportrar i Washington. "Vi kommer att fortsätta att stå vid ukrainska väpnade styrkor, som vi har och andra Nato-länder har gjort, och vi kommer att fortsätta att hitta sätt att hjälpa dem att försvara sig."
På måndagen slutade den första omgången av samtal som syftade till att stoppa striderna mellan Ukraina och Ryssland utan någon överenskommelse förutom att fortsätta prata. En högsta Putin-assistent och chef för den ryska delegationen, Vladimir Medinsky, sa att samtalen varade i nästan fem timmar och att sändebuden "hittade vissa punkter där gemensamma ståndpunkter kunde förutses." Han sa att de gick med på att fortsätta diskussionerna under de kommande dagarna.
På måndagen låg en 17 mil lång konvoj bestående av hundratals pansarfordon, stridsvagnar, artilleri och stödfordon bara 17 mil från Kievs centrum, enligt satellitbilder från företaget Maxar."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram