Radioaktiv Neutralitet

2022-02-28

Hur farlig är radioaktiv strålning egentligen? Skulle den inte finnas kvar i minst 100 000 år och vara superdupermördarfarlig?
"Strålningsnivåerna vid anläggningen är normala" - Rysk soldat efter Tjernobyl-beslaget.
Det ryska försvarsministeriet sa på lördagen att enheter från de ryska luftburna trupperna och ukrainska soldater arbetade tillsammans för att säkerställa säkerheten för kärnkraftverket i Tjernobyl.
Enligt ministeriet träffades en överenskommelse mellan soldaterna för att gemensamt säkerställa säkerheten för anläggningens kraftenheter och kärnbränslelagringsanläggningen.
En rysk fallskärmsjägare på plats sa att situationen vid kärnkraftverket i Tjernobyl "är under kontroll", och att skyddet av anläggningens anläggningar "utförs tillsammans med Ukrainas nationalgarde".
"Anläggningens civila personal arbetar som vanligt. Strålningsnivåerna vid anläggningen är normala", sade han.
Hur var det egentligen med neutraliteten för vår del?, eller, hitta svensken.
Sverige (SAAB) säljer pansarskottet Robot 57 (Rb 57), utrikes omnämnd som NLAW (Next Generation Light Antitank Weapon), som är en lätt pansarvärnsrobot med kort räckvidd för bekämpning av stridsvagnar och pansarskyttefordon utvecklad av Saab Bofors Dynamics. Robot 57 har utvecklats i Sverige, men kommer att produceras i Storbritannien.
Vapnet har ett avsett stridsavstånd på 20–800 meter och kan även användas vid strid i bebyggelse (SIB) eftersom det kan avfyras inomhus.
Robot 57 är det enda personburna vapnet (förutom minor) inom svenska armén med effektiv verkan även mot de modernaste stridsvagnarna med exempelvis aktivt pansar.
ABB/Siemens säljer uran till övriga reaktorer i Chernobyl.
Ericsson (de som betalar mutor till IS) står för telekom i Ukraina.
Neutrala... Det stinker rätt bra.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram