T-Mobile US och dess moderbolag Deutsche Telekom (DT) lanserade T-IoT, som beskrivs som en "omfattande företagslösning" för den globala IoT-marknaden.
T-Mobile har gjort det klart att man vill öka sin andel av företagsutrymmet till 20 % till 2025, vilket innebär att man måste fördubbla sin andel på bara några år.
Ett sätt att gå tillväga för att göra det: Dra nytta av dess 5G-nätverksförmåga, både vad gäller täckning och hastighet, och få ut det mesta av sin relation med den tyska intressenten DT.
Lägg till det en strategi för att ta bort smärtpunkterna förknippade med globalt IoT, och – hoppas de – har de en vinnande kombination.
Avsikten är att leverera ett globalt IoT till företag utan friktion, säger Mishka Dehghan, SVP, Strategy, Product & Solutions Engineering på T-Mobile Business Group. Den kommer att vara tillgänglig på 188 destinationer med 383 nätverk över hela världen, sa hon. "Det är en verkligt global lösning," sa hon till Fierce.
RELATERAT: AT&T lägger till sub-6 GHz 5G för företags IoT
Trots all spänning och hype i branschen kring IoT, har många företag med globala krav inte helt fångat värdet av IoT eftersom globala IoT-distributioner är riktigt komplexa, sa hon.
"Vi pratade med dussintals och dussintals kunder" för att identifiera deras smärtpunkter, och komplexitetsfaktorn var det första som återkom, sa hon. En del av den komplexiteten kommer från att behöva hantera flera servicenivåavtal i olika länder.
"Vi är verkligen stolta över att ta med kraften och styrkorna hos två massiva, globala operatörer på vardera sidan av dammen, Deutsche Telekom och T=Mobile US, och bringa full harmonisering till hela det IoT-ekosystemet," sa hon. "T-IoT är ett nytt sätt att hantera IoT på ett enkelt och flexibelt sätt."
Men med bredden, djupet och distribuerade karaktären hos sitt 5G-nätverk tycker T-Mobile att det är rätt tid att slå till. "Vi är de enda som kan göra detta idag," sa Dehghan...