
Här kommer mer och värre - kontextuellt.
Man kan säga att det inte bara anas vad det kommer för konsekvenser hack i häl på att ha medverkat till förräderi mot den amerikanske presidenten Donald Trump...

...........................................................................................
" Ann Linde inleder med att slå fast att vi befinner oss i ett allvarligt säkerhetspolitiskt läge.
– Rysslands ökande konfrontativa retorik och militära aktiviteter, både synliga och dolda, är oacceptabla. Den upptrappade ryska militära närvaron vid Ukrainas gräns och de ryska kraven på säkerhetsgarantier hotar kärnan i den europeiska säkerhetsordningen, säger Ann Linde.
Hon säger att den europeiska säkerhetsordningen inte är förhandlingsbar.
– Att stå upp för Ukrainas suveränitet och territoriella integritet är nödvändigt för hela Europas säkerhet.
Enligt utrikesministern är vägen framåt fortsatt ”dialog och diplomati”
– Men vi måste samtidigt förbereda oss på att Ryssland kan välja en annan väg.
Regeringen avser inte att söka Nato-medlemskap, säger Ann Linde, som menar att nyckeln till Sveriges säkerhet är rätten att göra egna säkerhetspolitiska val.
– Vår säkerhetspolitiska linje ligger fast. Vår militära alliansfrihet tjänar oss väl och bidrar till stabilitet och säkerhet i norra Europa.
Efter förra årets utrikesdeklaration uteblev en formulering om att ett väpnat angrepp på Sverige inte kan uteslutas. Den här gången finns formuleringen med.
–Ett väpnat angrepp mot Sverige kan inte uteslutas. Vi ska därför kunna ge och ta emot stöd, såväl civilt som militärt.
Utrikesministern tar också upp relationen mellan Sverige och Israel.
–Jag var den första svenska utrikesminister som besökte Israel på tio år. Att regeringen har förbättrat relationerna är viktigt. Samtidigt ligger vårt erkännande av Palestina fast. Med folkrätten som grund fortsätter Sverige att verka för en tvåstatslösning.
Moderaternas utrikespolitiske talesperson Hans Wallmark var efter debatten kritisk mot det som Linde sagt angående Ryssland. Han efterfrågade mer tydlighet kring att det är Sverige själva som bestämmer kring vår säkerhetspolitiska linje och jämförde med Finland.
– Där finns en mognare debatt, även bland partierna som är emot ett medlemskap i Nato. Regeringen i Sverige säger att det är vi som beslutar om våra egna politiska vägval. Där är vi helt lika med Finland. Men sedan säger regeringen att Sverige inte ska ansöka medlemskap i Nato. Det är den andra meningen som urholkar den första.
– I det läge vi nu befinner sig i utmanar Ryssland den europeiska freds- och säkerhetsordningen. Då måste man vara jättetydlig. Då kan man inte komma med inskjutna bisatser.
Kristdemokraternas Lars Adaktusson sa att Rysslands ambassadör i Sverige uttalat att Sverige och Finland hör till Rysslands intressesfär – något som landet inte gjort sedan andra världskriget, enligt Adaktusson. I en intervju med Aftonbladet sa Rysslands ambassadör i Sverige, Viktor Tatarintsev, att Ryssland inte kan acceptera att Sverige går med i Nato.
– Enligt uppgift är det första gången det hänt under efterkrigstiden, på det sättet, och det är mycket allvarligt, säger Lars Adaktusson till SvD efter anförandet.
Han menar att oklarheter kring Sveriges säkerhetspolitiska linje ger utrymme för Ryssland att inkorporera Sverige i en rysk intressesfär.
– Det är naturligtvis befängt, men det är klart att det är allvarligt. För det visar att regeringen behöver förtydliga den säkerhetspolitiska linjen.
Lars Adaktusson säger att linjen blir tydligare genom att uttala en Natoopotion.
Hade Ryssland inte kunnat hävda att vi är i landets intressesfär om vi hade haft en Natooption?
– Det skulle bidra till en större tydlighet. Men ska man helt förhindra den här typen av ryska villfarelser är det ett fullvärdigt svenskt medlemskap i Nato som gäller.
Sverigedemokraternas Aron Emilsson säger att det viktigaste i det här läget är att fortsätta sätta politiskt och ekonomiskt tryck på Ryssland.
– Det kan vi göra genom ekonomiska sanktioner, mycket mer kännbara och hårda än de som hittills har trätt in. Men också genom att rusta Ukraina med hjälp av svensk export av strategiska produkter och vapen.
Sverigedemokraterna vill ge mer pengar till det Svenska försvaret, behövs inte vårt materiel här?
– I första hand naturligtvis. Det handlar om att göra en inventering med försvarsmakten och försvarsindustrin och se vad vi kan avvara och hur länge vi kan göra det. och om det handlar om försäljning eller lån. Det är det vi har identifierat att Ukraina är i störst behov av."