"Bortsett från fördömande anklagelser om olagliga lockdown-fester, måste Downing Street nu också möta konsekvenserna av Boris Johnsons uttalanden om Labour-ledaren Keir Starmer, som premiärministern anklagade för att ha misslyckats med att åtala den bortgångne pedofilen Jimmy Saville.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har uppmanats att sparka förbundskansler Rishi Sunak på grund av att den sistnämnde är "på manövrer" under den senaste utvecklingen kring premiärministern, rapporterade The Times.
Sunak tog tidigare i veckan avstånd från Johnson efter att premiärministern anklagat Sir Keir Starmer, ledaren för Labourpartiet och dåvarande chefen för allmänna åklagare, för att ha underlåtit att vidta åtgärder mot den bortgångne pedofilen Jimmy Saville.
"Om jag ska vara ärlig så skulle jag inte ha sagt det, och jag är glad att premiärministern klargjorde vad han menade", sa Sunak och syftade på hur Johnson senare erkände att Starmer "ingenting hade att göra" med Saville-fallet."
Sättet som kanslern verkade väcka premiärministerns intresse har enligt uppgift kastat regeringen in i vad The Times kallade ett "inbördeskrig". En icke namngiven minister kallade på
Johnson att sparka Sunak, och två andra underströk den senares "manövrar".
"När valet i maj är ute kommer det att ske en ombildning. Sunak måste gå. Jag förstår inte hur han [Johnson] kan behålla någon som är så öppet på manövrar", sa en minister till The Times.
Hälsominister Sajid Javid har också enligt uppgift tagit avstånd från premiärministern efter Starmer-kommentarerna.
Johnsons kommentarer kritiserades också hårt av andra topptjänstemän på Downing Street. Munira Mirza, premiärministerns policychef, beslutade till och med att avgå på grund av denna incident. Hennes avgång följdes av flera andra avgångar från topp 10 tjänstemän - som dock inte kopplade deras beslut till Starmer-kommentarerna.
Bland dem som beslutade sig för att skiljas från Downing Street var kommunikationsdirektör Jack Doyle, premiärministerns stabschef Dan Rosenfield och främste privatsekreteraren Martin Reynolds. Senare stod nr 10 inför en femte avgång - den här gången var det nummer tio policyenhetens medlem Elena Narozanski.
Bortsett från detta klarar Downing Street fortfarande "partygate"-stormen, med den nyligen släppta rapporten av högre tjänsteman Sue Gray som anklagar nr 10 för "allvarliga misslyckanden i ledarskap och bedömning". Mitt i nedfallet som orsakats av anklagelserna har över ett dussin parlamentsledamöter enligt uppgift lämnat in misstroendebrev till Johnson till ordföranden för 1922 års kommitté, Sir Graham Brady, med vissa som tror att antalet brev kommer att nå de 54 som krävs för att utlösa en omröstning. om att avsätta premiärministern."