Investor Maktstärker I Ericsson

2022-01-21

Ja nu beror det allt på ur vilket perspektiv man betraktar detta 😉
.............................................................................................................................
" Tilliten till Ekobrottsmyndighetens ledning är mycket låg, visar en stor intern undersökning som har Di tagit del av.
Särskilt åklagarna gör tummen ned för de högsta cheferna.
”Jag ser det som allvarligt att förtroendet är lågt för hur myndigheten leds”, säger generaldirektör Monica Rodrigo till Di.
Trots att Monica Rodrigo tillträdde som generaldirektör för Ekobrottsmyndigheten, EBM, redan 2018 är det först nu som en medarbetarundersökning har gjorts.
Tidigare har såväl fack som skyddsombud kritiserat ledningen för att den förhalat genomförandet.
Dagens industri har nu tagit del av de interna resultaten, som facktidningen Publikt var först att rapportera om, och som Monica Rodrigo säger sig vara nöjd med.
”Både den organisatoriska och den sociala arbetsmiljön är god. Det tycker jag är glädjande och helt i linje med den bild som jag själv har och som även de fackliga parterna har framfört. Jag tycker också att det i stora delar bekräftar att EBM är en attraktiv arbetsplats med engagerade medarbetare”, säger hon till Dagens industri.
Undersökningen reser dock ett stort frågetecken kring medarbetarnas vilja att faktiskt arbeta kvar.
Nästan hälften, 43 procent, uppger att de ofta, eller relativt ofta, funderar på att söka arbete någon annanstans.
24 procent, nästan en fjärdedel av de svarande, hade sökt arbete utanför myndigheten det senaste året.
Till det ska läggas de som faktiskt lämnat EBM, och av det skälet inte svarat.
I den senaste årsredovisningen, för 2020, var personalomsättningen 8,8 procent. Det är klart lägre än tidigare år, men EBM förklarar det själv som en corona-effekt. Där skriver man också om svårigheten att rekrytera till vissa nyckeltjänster.
Tolkar du de här svaren som indikationer på att EBM är en attraktiv arbetsplats?
”Vi behöver titta närmare på det här, vi har inte analyserat det här. Nu tar du en fråga, men det ska jämföras med de andra”, säger Monica Rodrigo.
Har det inte funnits någon möjlighet att jämföra svaren med liknande organisationer?
”Hittills har vi inte gjort det, eftersom vi fick svaren i går.”
Låg det inte i uppdraget till konsulten?
”Nej.”
EBM har också frågat sina medarbetare om arbetsglädjen, om påståendet ”Jag känner mig full av energi när jag går till min arbetsplats”.
Ungefär en av åtta, 16 procent, går nästan aldrig till jobbet med den studsen i steget.
Markant fler, 24 procent, av de anställda vid huvudkontoret, upplever nästan aldrig den energin.
Undersökningen antyder ett antal förklaringar.
En är att medarbetarna fäster stor vikt vid ledarskapet – men att det inte motsvarar deras förväntningar. På en skala till 100 anges vikten av gott ledarskap till 90, men det faktiska läget bara 62.
Förtroendet för myndighetens högsta ledning är också mycket lågt. Påståendet ” jag har förtroende för hur Ekobrottsmyndigheten leds” har fått indexvärdet 39 av möjliga 100.
Konsulten som genomfört undersökningen tar särskilt upp det ännu lägre betyget bland åklagare. Där är indexvärdet bara 31.
”Vi måste fortsätta att utveckla ledarskapet på myndigheten, det är absolut fortsatt prioriterat. Jag ser det som allvarligt att förtroendet är lågt för hur myndigheten leds. Jag påbörjade ett arbete förra året för att utveckla både mitt eget ledarskap och ledningsgruppens. Det behöver absolut fortsätta”, säger Monica Rodrigo.
Dagens industri har tidigare skrivit om flera händelser på EBM där medarbetare upplevt att de har utsatts för kränkande särbehandling.
Av undersökningen framgår att 97 svar tar upp diskriminering, kränkande särbehandling, trakasserier, eller sexuella trakasserier under året.
Men bara tre anmälningar har kommit in under hela året.
Det förklaras i 41 procent av fallen med att en eventuell anmälan inte skulle leda till något, och i mer än en tredjedel – 34 procent – med ”rädd för repressalier”.
”Varje enskild medarbetare som upplever att de har blivit utsatta för en kränkning, ser jag jätteallvarligt på. Det ska vara nolltolerans där. Det är min allra högsta prioritet att vi vidtar åtgärder”, säger Monica Rodrigo.
Medarbetarundersökningen genomfördes mellan den 1 och 12 november 2021, skickades ut till 638 medarbetare och uppnådde en svarsfrekvens på 78 procent."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram