Boris Johnson har alltid varit intresserad av historia och ser Winston Churchill som en förebild. Han har skrivit åtskilliga artiklar och en bok om honom.
Detta är ödesdagar i Europa med det spända läget med Ryssland. Dagar värdig en Churchill.
Men Boris Johnson har annat för sig. Han har bett om ursäkt även till drottning Elizabeth II och kämpar för sitt politiska liv, för jobbet han drömt om i hela sitt liv och som han slutligen erövrade 2019.
Och det är ännu en gång hans egna lögner och halvsanningar som ställt till det. Man kan tycka att han borde ha lärt sig av sina tidigare synder.
Han blev av med ett jobb som reporter på the Times efter att ha fejkat några citat, han fick sparken från en skuggministerpost av dåvarande konservative partiledaren Michael Howard efter att ha ljugit om en kärleksaffär. Lögnerna har även kostat honom ett äktenskap eller två.
Men väljarna har varit förlåtande. Och de konservativa partikamraterna också. Det var ju de som valde honom till partiledare 2019, det var väljarna som gav partiet den största segern sedan Margaret Thatchers dagar.
Och han infriade sina stora vallöften, att genomföra Brexit, att satsa resurser på NHS, den statliga brittiska sjukvården, även till priset av skattehöjningar.
Men britterna är också slutkörda av pandemin. De knorrar under höga energipriser och den värsta inflationen på 40 år. De har alla tidvis levt med tuffa restriktioner.
Det är dessa covidrestriktioner som Boris Johnsons egen regering brutit mot flera gånger med tillställningar och fester. Den som nu kan knäcka Boris Johnson ägde rum den 20 maj 2020 när restriktionerna var som hårdast.
Boris Johnson deltog och han bad om ursäkt förra onsdagen vid den frågestund som hålls en gång i veckan i parlamentet med premiärministern. Nya burop och krav på avgång kom vid dagens utfrågning. Och nya ursäkter från Boris Johnson.
Så ja, ångerfylld är han nog över den där trädgårdsfesten där deltagarna uppmanades ta med sin egen alkohol. Men premiärministern hävdar fortfarande att han inte blev varnad om att tillställningen bröt mot restriktionerna. Han påstår att han trodde det var något slags arbetsmöte.
Han sa så i förra veckan i parlamentet. Han upprepade det efter nästan en veckas tystnad i en intervju med Sky under tisdagen.
Men han blev visst varnad att festen var ett brott mot restriktionerna, har bland annat hans förre rådgivare Dominic Cummings hävdat. Stämmer det så har Boris Johnson i så fall ljugit inför parlamentet. Och det är att gå för långt.
Den brittiska regeringens högsta tjänsteman utreder nu festen och vad som hände och väntas inom en vecka komma med sin rapport. Den kan avgöra Johnsons öde.
Men flera konservativa parlamentsledamöter har redan fått nog. En del har redan berättat offentligt att de sänt brev med missförtroendeförklaring till den kommitté i det konservativa partiet som kan utlösa en omröstning.
Det krävs att 15 procent av de konservativa parlamentsledamöterna skriver under för att det ska bli misstroendeomröstning. Det betyder praktiken 54 brev och underskrifter.
Daily Telegraph - med god insyn i det konservativa partiet - daterar nu dagligen upp hur många underskrifter som tros finnas. Det är bara kommitténs ordförande som vet siffran.
Men även om revoltörerna får ihop 54 namn så innebär inte det automatiskt att Boris Johnson måste avgå. En majoritet av alla konservativa parlamentsledamöter - 180 stycken - måste i så fall rösta för att fälla honom.
Johnsons företrädare, Theresa May, råkade ut för exakt samma sak när hon hade det som tuffast i december 2018. Och minns att hon förlorat partiets majoritet i valet 2017 och var djupt impopulär.
Hon vann ändå misstroendeomröstningen och satt kvar. Fast okej, fem månader senare avgick hon ändå.
Klart är att Boris Johnson tappat all magi. I alla fall för stunden. Bara cirka en av fyra britter ger honom godkänt, cirka 60 procent gör tummen ner och oppositionspartiet Labour leder med i snitt tio procentenheter över De konservativa.
Om han faller, så gör han det över en lögn för mycket. Om en trädgårdsfest. Inget vidare slut.