Putins Amerikanska Motsvarighet

2021-12-31

Hans amerikanska motsvarighet var det ja......
...................................................................
" Rysslands förslag om säkerhetsgarantier syftar till att skapa och legalisera ett nytt system av avtal på säkerhetsområdet, sa utrikesminister Sergej Lavrov till Sputnik.
Moskva kommer att vidta åtgärder för att säkerställa strategisk balans och eliminera hot om USA och Nato inte svarar på förslagen om säkerhetsgarantier inom en adekvat tidsram, har Rysslands toppdiplomat betonat.
"Om ett konstruktivt svar inte följer inom rimlig tid och västvärlden fortsätter sin aggressiva linje, då kommer Ryssland att tvingas vidta alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa en strategisk balans och eliminera oacceptabla hot mot vår säkerhet", sa Lavrov till Sputnik.
Utrikesministern nämnde att Moskvas förslag om säkerhetsgarantier föreställer sig en icke-expansion av Nato österut och utplacering av slagvapen nära Rysslands gränser, men de innehåller alla andra element som i slutändan borde "bilda dessa mycket tillförlitliga, juridiskt bindande säkerhetsgarantier ".
"Våra förslag syftar till att skapa och legalisera ett nytt system av avtal baserat på principen om säkerhetens odelbarhet och övergivande av försök att uppnå militär överlägsenhet, vilket godkändes enhälligt av ledarna för alla euro-atlantiska stater på 1990-talet. Jag skulle vilja betona att det vi behöver är juridiskt bindande garantier eftersom våra västerländska kollegor systematiskt misslyckas med att uppfylla politiska skyldigheter, för att inte tala om uttalade försäkringar och löften som ges till sovjetiska och ryska ledare”, sa Lavrov.
"Deltagande av högt uppsatt militär personal från USA och länderna i [NATO] alliansen är fundamentalt viktigt för oss", sa Lavrov och tillade att Ryssland inte kommer att tillåta USA och Nato att försena processen med "ändlösa diskussioner" .
Utrikesministerns kommentarer följer på ett telefonsamtal mellan Rysslands president Vladimir Putin och hans amerikanska motsvarighet, Joe Biden, där de två fokuserade på förhandlingarna om säkerhetsgarantier som ägde rum i början av januari 2022 mitt i spänningarna kring Ukraina."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram