Cementerad Somnambulism

2021-10-27
Somnambulism (av lat. somnus, sömn, och ambulare, att promenera) betyder att gå i sömnen.
Somnambulism (sömngång) innebär att den sovande gör saker som man normalt gör i vaket tillstånd eller utför handlingar som man helst undviker i vaket tillstånd. Människor i alla åldrar kan gå i sömnen. Det inträffar vanligen under första tredjedelen av natten när den sovande befinner sig i djupare sömn.
Somnambulism är också en äldre benämning inom parapsykologin på spontan eller genom hypnos eller animal magnetism framkallad trans. Patienten eller mediet kallades somnambul. Termerna används i äldre parapsykologisk litteratur.
Det finns inga belägg för att det skulle vara farligt att väcka en person som går i sömnen, tvärtom kan det vara farligt att inte väcka personen då denne löper större risk att skada sig i sitt sovande tillstånd. Många är initialt mycket förvirrade om de väcks.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram