USA, Kina & AI

2021-10-11
Allt är planerat och det handlar som sagt om Quantdatorer...
Kina kommer att dominera världen genom sina framsteg inom AI och annan framväxande teknik, och USA har redan missat chansen att förhindra det, har Pentagons nyligen avgångne programchef sagt.
”Vi har ingen konkurrerande chans mot Kina på 15 till 20 år. Just nu är det redan en klar affär; det är redan över enligt min mening, säger Nicolas Chaillan till Financial Times i sin första intervju sedan hans chockerande avgång förra månaden.
Chaillan, som var den första programvaruchefen för US Air Force och övervakade Pentagons ansträngningar för att öka cybersäkerheten under de senaste tre åren, meddelade att han avgick i september i protest mot den tröga tekniska utvecklingen inom den amerikanska militären.
"Oavsett om det krävs ett krig eller inte är anekdotiskt", men Kina, som har prioriterat artificiell intelligens, maskininlärning och cyberfunktioner, är på väg för global dominans och kontroll över allt från medieberättelser till geopolitik, insisterade han."
‘It’s already over’: US has lost AI battle to China, Pentagon’s former software chief admits
rt.com
‘It’s already over’: US has lost AI battle to China, Pentagon’s former software chief admits

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram